Tél pásztora
Tél pásztora furulyázik,
pásztorbotra támaszkodik,
felhők felett fenn az égnek,
éjangyalok énekelnek.
Holdudvara kerekedik,
ég-tükörben fényesedik,
felhők között délceg hegyen,
örömfákon ékeskedik.
Csillaglányok ébredeznek,
csendlepelben táncra kelnek,
felhőkön át álmot szórnak,
s hókirálynőt koronáznak.
Fehér palást völgybe omlik,
fenyőkarja békét hajlik,
felhők állnak, szelet várnak,
kristályágyat megágyaznak.
Tél pásztora furulyázik,
pásztorbotra támaszkodik,
felhők alatt lenn a földnek,
éjangyalok énekelnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.