húsvét reggel szódavízzel
emlékszel, apa? anya ilyenkor
mindig eldugta a vitrinből
a krasznaja moszkvát.
talán titokban azt remélte,
egyszer majd chanelt vagy
nina riccit veszel helyette.
de mert nem találtad,
a szifonból spriccelted hajunkra a vizet.
őrülten haragudtam rád,
mást nem is kaptál tőlem,
csak ezüstkék csoki tojást.
.
apa, már telis tele van a polcom
jobbnál jobb parfűmmel,
holnap húsvét reggel,
választhatsz egyet,
és festettem egy piros tojást,
azt is megkapod,
ha szódavízzel keltesz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.