Sötét világosság
Reménybe veszett bércek romjait nézem,
sötét erdők sűrűjébe szállott lelkem,
keserű láng pislákol szomorúan,
öreg tölgy tövében hangtalan.
Némán üzen csak talán,
ne hallja más, e világ bús dallamát,
erőtlen testem eltörli a pillanat,
hűs avar betemet, gyönyörű kárhozat.
Hegedű dallama altatja a tájat,
játssza kesergőn ősi imákat,
oly régen rebegtek ajkaimon szavak,
bár éjjelente álmaim a Holdnak áldoztak.
Fenn csillagok közt sötét pasztellen,
álmaim násztáncot jártak szüntelen,
emlékezz ember azon időkre,
mi koron ősi Istenek néztek időről-időre.
Ne feledd a szelet, mely ringatja sírod virágát,
ne feledd a földet, mely életet vesz s ád,
ne feledd a tüzet, mely porrá váltja tested,
ne feledd a vizet, mely elmossa annyi könnyed.
Ármányok sűrűjében az igazság látható,
hajdan letűnt korok útja járható,
járd utad igazan s bölcsen,
ne fordulj vak hevedben a Hegedű ellen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.