Hulló csillagok a magyaroknak
A porszemek világa oly kicsiny, parányi
Mégis őszintén hullatják keblünkre szavait
Városháza előtt áll a megálmodott szobor
Zászlója fehér ágynemű a papíron.
A zászlon lassan színek festődnek
Piros, majd követi az ártatlan fehér
Zöld színű vízcseppek, hullanak, remélnek
Szabadon élni, egy álomvilágban...
Az óra kattog, telnek, múlnak a percek
Nap mind nap elhangzott ima, amaz kegyelemnek
Magyarok ajkain, pár szó rémlik
Egyetlen vers, rejtőzik.
“Talpra magyar”, végső ima
Hí a harc,most vagy soha
Szabadságért harcolni kell
Álmodozva várni a végső pert.
A kard véresen fekszik a földön
A magasból figyelve, csupa köd, homály
De a vért lassan felváltja
A remény, a szabadság!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.