Ha felnõ
Ha felnő
Szürcsölget s remeg a vörös lepke lány, lepke lány.
Sápadtan néz az égre fel. Messze lát, messze lát.
A gyáva felhők nyája szól: Ne menj már ne menj már!
Könnyektől lássad meg ezt most: Lesz-e nyár, lesz-e nyár?
Sárból szedd ki lágy szárnyaid, mert lehűl, mert lehűl!
Pocsolyádban nincsen helyed. Nem nedű, nem nedű.
Hagyd azt, amiből iszogatsz! Keserű Keserű.
Bús könnyeit már elszórta a felhő, a felhő.
Már akkor sem lát el vízzel, ha felnő, ha felnő.
Mezőkön át távozott a lepke lány, lepke lány.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.