KÖNYÖRGÉS
Mikor mélységekből kiáltok,
csak te érthetsz meg, Istenem,
jóravalón is fog az átok,
íme,elmérged nyílt sebem.
Adj égi jelet, látva lássak --
vezet 'út, igazság, élet',
nagy a világ világossága,
ne adj rám örök sötétet.
Légy irgalmas. Gyarló életem
óvjad, ha van értelme még,
akaratlan, ha olykor vétkezem,
ártatlanság vélelme véd.
Tenyerem markáns sorsvonalát
gyors idő szaggatja fércként,
egy szusszal, Uram, kioltanád
csillagom reszkető fényét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hitel, 2008. júli