Az utolsó nyomorult,
ki csak bajnak jött a világra,
most meghalt.
Anyján kívűl senki nem nézett
és sírt utána.
Az elszálló lélek utjából,
még a hangya sem tért ki.
A holt néma arcát a gyertyavég
fénye vonta sáppadt glóriába.
Lenn a sírokban a holtak
gyúfát gyújtottak, hogy
megnézzék, ki érkezett hozzájuk.