családrajz
Janóka
rajzolgat nagy fehér
papírra aprócska emberkét
az egyik sarokba. középre kerül
az apa, hosszú a karja.
a lap legszélére firkál
szemnélküli
arcot,
kéznélküli anyát.
az égbe madarat, óriási szárnyakat.
aztán csak a
ceruzával babrál.
nem akar virágot
és fát, sárga napot,
vagy színezni
kék eget,
szobám fala
festett mesevilág,
az intézeti falak piszkosfehérek.
ha szól, a
k
a
d
oz
na
k
a
sza
v
a
k
sarokban ül egy kisfiú, várja a madarat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.