A fekete nejlon zsák
testes volt, mint ő maga.
A Pálma cukrászda merre van?
- kérdezte.
Mondtam menjen tovább egyenesen,
egészen a villamossínekig,
aztán forduljon balra.
Ellopták a sapkáját mondta,
és hogy borzasztóak az emberek.
Aztán még beszélgetett volna,
de igyekeztem haza.
Nem akartam, hogy kiderüljön,
se pénze, se lakása.
Érdekes, nem foglalkoztatott, hogy nincs hol laknia,
csak az - milyen kár, hogy
nincs nálam egy sapka.
***
Amúgy azt hiszem, inkább házaló volt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.