Tari Tamás
Vándor
Elhagytam mindent,
Földet, hazát, követ,
Lelket, testet, csontot,
Eget, tüzet, vizet.
Vándorútra mentem,
Onnan, hol éget az eső,
Mar a forró szél,
A föld pedig meddő.
Halott vidékről
Sietve szökök,
Oldalamra pisztolyt
És keresztet kötök.
Ágyam az út,
Takaróm a por,
Hitvesem az aszfalt,
Családom a nyomor.
Üres utakon,
Bármerre is tartok,
Nyugalmat, otthont
Nem kérek, nem kapok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|