REMÉNYTELENSÉG
Esőtől ázott puszta,
utakon duzzadó sár,
a folyókban fekete
habú, mocsok, sár.
Nyirkos házfalak,
pince-doh szagú szobák,
sártenger borította udvart,
hasadozva nyeli a csatornanyílás.
Átázott gátakon, hidakon
álló emberek, szekerek.
Menedéket nyújtó vadgesztenye lombja,
falként sírja el panaszát.
Üres semmitmondó tekintetek,
álmokat beterít s altatja
a sebeket, az elvert emlékeket,
mert ma itt nincs be út, se ki út.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.