Krizantém
Krizantémot venni tavasszal
Micsoda ostoba ötlet!
Hogy terpeszkedik hétszámra a szobában
Miközben odakint elhullnak
A nárciszok, tulipánok, nefelejcsek…
Sorba nyílnak és hervadnak
A fehér, piros, kék fejek,
S közben szórják szirmaikat a szélbe.
Vonzó most ez a könnyelműség,
És a tavaszi forgatagban ez az
Őszi virág – idegen.
Idegen időtálló szirmaival,
Hideg színeivel..
Vigyük innen, vagy rejtsük el legalább,
Forogjon gyorsan a tavasz kereke,
Bojkottáljuk az árust, aki ilyet árul,
A növénynemesítőt,
A sok okos ostobát,
Mert ez most semmire se jó,
Mert ez most sírra se való,
Nem való sehova.
Bibircsók csak a tavasz arcán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.