nem tudom
azt mondtad, az a főbérlő volt az oka,
ő nem engedte hogy veled legyek,
meg a hideg márciusi éjszaka,
és az a szörnyű albérlet.
s mert a kutyába csimpaszkodtam inkább,
sírni a kukoricásba bújtál,
s hogy karodba sem vettél,
az neked fájt.
de mondtam már ezerszer,
én nem haragszom rád.
emlékszem, csitri voltam még,
mikor koppant a konyhakő,
ernyedten zuhantál elém.
megbénított a rémület,
s a fénytelen szemed.
futottam mezítláb,
talpam alatt csúsztak a kövek,
üresen kongott az átkozott lakótelep.
hideg márciusi éjszaka volt.
akkor is havazott,
mint mikor születtem, mesélted
majdnem a mentőben.
de segített-e rajtad
a szívmasszás, a gyomormosás?
ha én csak hazudtam,
és még mindig haragszom rád.
de talán mégis a főbérlő volt az oka,
meg a hideg márciusi éjszakák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.