Úton
Bárhol jártam, mind ugyanúgy futott el a táj.
Kérdeztem, s hallgatott.
Megálltam, vártak, mindenütt csók fogadott:
-Isten hozott - no lám!
Hallgattam, s a csend kúszott hátamra,
s hágott mélyen, fájdalmasan.
Ott voltak mind, s az ablakból visszanéztek:
fújtatva el, jó telivérek,
boldogkor, szép idők, üzbég lovaim el.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.