-
Várom a matrózt
Kivasaltam egyenruháját
Megéreztettem vele a föld illatát
Cserébe ő
virágokat font hajamba, s most
Liliom Százszorszép
Margaréta feslik hiúságomba
olvad eggyé a széllel ami
a Kékből született
s oltja forróságba testem
Halott szobor-testem
Nem mozdulok...
Várom a matrózt
délről jön
a tengerek felől
hogy kivehessem végre
hajamból a
halott szirmokat és
felvértezzen széppel újra
hozza el nekem a tavaszt:
Kéket Fényt Virágokat
Addig is mozdulatlanul fekszem
a sötét kopott padlón és...
Várom a matrózt!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.