A tûzzel játszol, jó Uram
A tűzzel játszol, jó Uram,
haragszol tán, vagy fázol?
Zavartan bámul már a Nap,
még a folyó is lángol.
S, ha elvégezted dolgodat,
facsarsz felhőkből vizet,
fújsz fjordokra szélzúgást,
völgyre csúsznak gleccserek.
De, jó Uram, kérlek ne tedd!
ne oltsd el szent tüzedet,
engem vonz, ha láng lobog,
és segítek, ha akarod.
Elhordom, mi felesleg,
tüzet szítok én is,
rádobom, mi megkopott,
érjen a láng égig.
Csak a fákat vigyázzuk,
a tölgyeket, a gesztenyét,
az almafát azt legelébb,
hogy ne lepje vak korom
hozzunk őszi harmatot,
takarjuk be nagyon.
S ha elunnánk e játékot,
én nem bánom jó Uram....
akár el is olthatod.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.