Mindenki szokott magában beszélni.
Ami nem igaz, mert akkor is beszélsz valakivel:
Magaddal.
Miért, szerinted a növényed kivel diskurál?
Olyan vagy, olyan vagyok, s vagyunk mi,
Mint egy kacsalábon forgó kastély:
Örültek. Magányosak. Részegek…
Meglásd: a Nap
Egyszer nem mer majd felkelni.
Bár láttam már Jupiterrel borozgatni.
S lám, lám: mégis egyedül ragyog.