Avítt
Minden jó nekem, ami "avítt"
egyeseknek, mert dologra vitt.
És aki nem ilyen, nem alkot,
csak keresi a durva hangot,
léte köd, fogása dermesztő.
Ismerős! Nem lehetek ő,
inkább magam elé tekintek -
"vajha" nincs is gondom ezekkel.
Ha hordom is e koszos inget,
megfürdetem magam versekkel
s az érzelemrímek húrjait
pengetem. A durva hang avítt,
mely miatt sok ember vére folyt,
mert bitó alá drótozták őket
s e gyalázat szennyezi e kort,
lásd, fertőzi a felnövőket.
Emlékeimben bánatarcok.
Adjunk még egyszer ennek sanszot?
2007. december
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.