és bocsád meg a mi vétkeinket
és bocsásd meg a mi vétkeinket …
amikor belehúzzák a gödörbe a testet
amikor a túlérett szőlőszemek megrepednek
amikor farkasszemet néz egymással áldozat és tettes
amikor következmények nélkül helyet cserélhetnek
amikor megnyírnak fürdőbe majd a gázba visznek
amikor visszafordul még és a lencsébe néz a gyermek
amikor a beszervezettek spiclinek beszerveznek
amikor ezért később arcul köpnek
amikor a ruszkik szétlövik Budapestet
amikor magyarul szólalsz meg az utcán és leütnek
amikor nevet keresnek a vérben fürdő tereknek
amikor egy falunyi népet a géppisztolyok elé terelnek
amikor az üszkös házak között le fényképezkednek
amikor heréidet pépesre verik és levizelnek
amikor összedrótozott kézzel a gödörbe löknek
amikor sírodon gaz nő s rajta lovat legeltetnek
amikor vége nincsen a gyötrelemnek
ez is európa
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Bécsi Napló,
Kötetben: A Bárány vére (Gyõr, 2008)
Kiadó: Palatia