Van egy Te
Van egy Te
Van egy te, s van egy én,
S mondod, mondod végtelen:
Ha a világ egyszer megállék,
Te fogod, fogod kezemet.
Van egy kor, maga a pokol;
S küzd, küzd végtelen,
Én az év, lemaradok;
De megyek, megyek szüntelen.
Van egy világ, oly sivár;
S szürkül, szürkül mind,
Én az egy, kész magány,
S festek, festek unásig.
Van egy barát, ellenség;
S csal, csal szüntelen,
Én meg bábu ki hallgat még,
S sír, sír végtelen.
Van egy Isten, ő az enyém,
S hallgat, hallgat örökre;
De fohászkodom még!
S csak hallgat, hallgat szüntelen.
Van egy te, s van egy én,
S taszít, taszít végtelen,
Majd a világ egyszer megállék:
S te hátba döföl hirtelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.