Talált tárgy az örömöm: ma beárad a fény
Biztatón és harsányan az ablak üvegén
Kezeimből, lábamból az erő kiszaladt
Mint cipőből a madzag, ha kezedbe szakad
Eltelt a hét, eljátszottam minden szerepet
Kaptam tapsot, kaptam füttyöt, minden megesett
Elnyúlok az ágyon, mint a gyerekpolcokon
a réges-régi rongybabák -
melyekből fűrészpor csorog mindkét oldalon