Ars Poetica
Ha tombol bennem még az ősi ritmus,
Ha sisteregve izzik még a vágy,
Nem hallgathat el örökre a dallam,
Nem várhat még a föld alatti ágy.
Ha nem tudom, hogy hogyan írnak verset,
De lüktet bennem dobszó, s kósza rím,
És születik egy boldogtalan gyermek,
Én élvezem e szülés-adta kínt!
Költő lennék? Hisz nem kell cigaretta!
Az alkoholt s a drogot megvetem!
Nem „alkotok”, csak írom, amit diktál
Szívverésem és emlékezetem.
Költő vagyok? Dalra tanít a múzsám?
Dalra tanít hűtlen szerelmesem?
Csak lejegyzem, amit dúdol a szellő,
Ha táncol velem, táncol csakis velem!
Budapest, 2005. február 4.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.