karácsonykor (nem aktuális, ráadásul giccses )
egy
óriási
tűz köré ülünk
fázó reszkető kis lelkek
ma mind itt van közöttünk
ki él, s kik valaha éltek
ma nem háborúzunk
csend él bennünk
kék lepelben a Béke ül köztünk
ma nem ölünk csak ölelünk a Szeretet is
itt van velünk, mellénk telepszik a Hit is
hosszú hófehér ruhájában
ma mindnyájan valamiben hiszünk
ki Krisztusban ki önmagában ma hiszünk
a Jóban is ő is ideült megérint a Remény is
valahogy előkerült
s míg tűz parázsánál
melegszik lelkünk
a Remény éberen
vigyázza éltünk
mert ő tudja holnap bőven lesz dolga
a szelencét Pandóra már rég felnyitotta.
2005.karácsony
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.