Kelemen Évi
Hiszed-e
hiszed-e, hogy az élet
csak játék?
túl komolyan ne vedd!
képes vagy-e őrizni,
mint tüzet
gyermeki énedet?
ha bánt a világ,
torz tükröt tart eléd,
hiszed-e akkor is,
hogy az élet
csak játék?
ha meggyaláz hatalom,
már senki nem hisz benned,
mert agyukat homály fedi,
szívüket kéreg,
akkor is hiszed, hogy
játék az élet?
ha hátulról támadnak
csúszó-mászó férgek,
nem értik szavad,
mind vak és süket,
hiszed-e még mindig, hogy
játék az élet?
ha majd egykor
szabadul a lélek,
mert a test már gátolt,
fogod-e mondani,
köszönöm, ez jó volt!
mert nem engedtem el
gyermeki létemet,
és csak azért is
játszottam végig
az éltemet!
2005.09.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|