Fény
Végigsétálok a kopott, dohányszagú utcán
és megsimogatom a házak oldalát.
Időnként felnézek, de ma különlegesen magasra,
ki fölöttük a fény felé.
Közben rácsodálkozom micsoda formarészletek,
ismételhetetlen díszsor, már csak nyoma egykori büszkeségnek.
Hogyan hogy nem vettem eddig észre…
pedig hányszor mentem végig ezen az utcán –
Először nézek fel?
Villamos, autóbusz-
itt fenn már madárhangok, illatos fák
békés, daliás házak, tökély.
Csak nézem messziről, csodálom,
nem érinthetem meg.
Már a fák között, lombok, ösvény, apró zaj a fűben rigó.
Tovább fel a hegyre, s ott fenn a legtetőn bármerre nézek:
részem ő, része vagyok.
(2007.05.27
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.