Akarom,akarom tudni!
Lelkem veszettül nyomot akar hagyni,
mert csak mennek a reggelek,
a holnap meg eggyel rövidebb,
és lepkevirág életem
a semmibe röppen hirtelen.
Akarom, akarom tudni, mi vagyok!
Mielőtt végleg elúszom a légben,
mert e testben többé nem leszek,
vajúdok-e még új létet?
Akarom, akarom tudni, mi vagyok!
Több vagyok-e, mint az állat?
Szilánkká vagy érccé válnak,
ha kiköpöm agyamat?
Több vagyok-e valaminél?
de legalább a semminél?
Akarom, akarom tudni, mi vagyok!
És van-e, mi több a semminél?
a csillag több-e bárminél?
mert időt zabál a minden,
semmi sem több semminél!
Csillaglét is csak pillanat,
az idő étherében
ők is űrbe zuhannak.
Hogy tovább maradok még,
egyetlen sejt belőled és belőlem
a bizonyíték,
mi létünk értelmében egybeolvadt
egy új életben.
És tudom már, még maradok!
Tükröt nézek, ők is én vagyok!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: , 2007.06.28