Meleg kabát kéne..
Jó lenne már nem háborúzni,
dalolni boldog örömmuzsikát,
nem öldökölni,de örökké ölelni
hinni,hogy jobb lesz a világ!
Ringatózni fellegeknek árnyán,
s ha jönne az álmos este,
elmerengni tűz lobogó lángján,
hol reszkető lelkünk felmelegedne.
De még csatakos,zord utakon járunk,
még a toll is sikolyt sír kezemben,
még könnyek harmatával mosdunk,
még didergünk pokol tüzében.
Gyógyulás kéne itt minden sebre,
boldog mosoly az elgyötört arcra,
fáklya tüzek az éjnek sötétjébe,
meleg kabát e szegény világra!
Adj Uram Békét!
hagyd meg nekünk a Hitet,
és szívünkben a Reményt,
hogy élni érdemes!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: amatorirokextra.hu, 2007.05.