Fogj és formálj!
Fogd a tollam, vezesd a papíron, 2006 április 3.
húzd íveim, hajlítsd gondolatatim
sorról sorra
- minden titkok tudója, nagy Álmodó.
Szívemet is fogd, szakítsad, tépjed,
hogy ismét Hozzád térjek
- ki vársz rám a sarkon túl,
ha fordulok, még előtte,
kitártad karod.
Gyönyörű, hegedűm,
énekem – minden reggel éneklem
Tenyeredbe életem hogy helyezem.
Segíts járnom az ősi utakon,
és az igazság ösvényén.
Szerelmed csillaga virasszon felettem,
hajnal hűs szellője vezessen a téren,
sötét utcákon, konok falakon át.
Megakadtam.
Könnyben, s tűzben ég szemem:
Egyedül lépek Uram ütemes ritmusra
- szinte futok át az életen,
a tereken, a metróaluljáron,
s a tömeg és a metró is fut velem.
- segíts, hogy higgyem, fogod a kezem!
Karomba karoltál, kezed a vállamon,
átfogtad, átölelted derekam!
Bennem laksz, s életem a kerted
segíts, hogy higgyem – eljön a napsugár,
esőd követi, kezed meleg puhasággal, de
erővel gondozza,
s a szeptember gyümölccsel
telve köszönt ránk, és kacsint.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.