Maradj bolond, ha tudsz!
Ha egy bolond százat csinál,
Száz szónak is egy a vége:
Ha libasorba állnak a Balcsinál,
Marad neked egy lipóti hétvége.
Te okosnak születtél, jókor, jóidőben,
Pénz szagától nem finnyás orrod,
Nem bolondokat látsz a Lipótmezőben,
Fejed a nyakadon nem dísznek hordod.
Elmebaj, okság? Elmebajnokság,
Mi bolondokat világgá kerget,
Olyan emberek közé, kiket vakság
Csak lelketlenségében fenyeget.
Az is bolond ma, ki bolond marad!
Fusson mindenki amerre lát
Engem szaladni, ki mégis bolond maradt!
Hisz nem cserélhetek otthont, hazát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.