Mint húsz karát
Mint húsz karát
Fényes törülköző, mi fedte be arcunk
és lágyan a bőrünket csiklandozta.
Ő látta s tisztelte a belső harcunk
s melegével lábunkat higgasztotta.
Kezem ropogott, hogy mellette ültem,
s a törülköző csak némán hallgatott.
Láttam a szépségét, bár ki nem hűltem.
Mosolya a lánynak szótlan ballagott.
Nem szóltam én sem, csak vártam szavát.
Halkan harsogott árnyékom s hencegett,
mert csillogott Ő, akár mint húsz karát
arany és nem hazudok. Nagyon tetszett...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.