Tisztaság fél egészség, huszonhat álom körbevesz.
Szól a lustaság, rámnéz hamar s nevetve letegez.
Vágyom...szépséghiba, vagy nyers burgonyát lereszelünk?
Élünk vele, hatalom rajtunk s álmosan szenvedünk.
Képtelen vagyok szólni s a faágon ül egy macska.
Vernyog és karmolja a fát és énekel a kacska.
Talán én félek és aluszok, álom a hatalom.
Állok itt és nyögök, és rémes versem szavalom.