DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37647 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Metz Olga Sára
  62 nap
Új maradandokkok

Szakállas Zsolt: A VISSZATÉRÉS
Albert Zsolt: Zongorista
Franczen Bea: Nagyi
Pataki Lili: Tiszta
Szilasi Katalin: Vezetőszáron
Szőke Imre: a repülős játék balladája
Tóth Gabriella: a vigasz
Kosztolányi Mária: reinkarnáció
Bara Anna: ...aki, ha kell
Ötvös Németh Edit: új tavasz
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 4 órája
Karaffa Gyula 10 órája
DOKK_FAQ 10 órája
Tóth János Janus 10 órája
Szilasi Katalin 12 órája
Franczen Bea 16 órája
Bánfai Zsolt 17 órája
Farkas György 20 órája
Pálóczi Antal 20 órája
Nagyító 1 napja
Bősz Miklós 1 napja
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Czékmány Sándor 2 napja
Bara Anna 2 napja
Szakállas Zsolt 2 napja
Kosztolányi Mária 3 napja
Péter Béla 7 napja
Kiss-Teleki Rita 8 napja
FRISS NAPLÓK

 mix 8 órája
Minimal Planet 10 órája
Ötvös Németh Edit naplója 10 órája
nélküled 10 órája
Szőnyeg 20 órája
Bátai Tibor 1 napja
Bara 1 napja
Játék backstage 1 napja
Hetedíziglen 1 napja
A VERS LEGYEN VELETEK 1 napja
történések 2 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 2 napja
törmelék 3 napja
ELKÉPZELHETŐ 3 napja
K.Mária 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: politikai szövetszörnyeteg
Legutóbbi olvasó: 2021-05-13 02:44 Összes olvasás: 2815

Korábbi hozzászólások:  
16. [tulajdonos]: igaz vagy hamis2017-12-06 20:33
Sokan hivatkoznak nagy elődeikre, hogy nyomukban találjanak helyet maguknak.
Talán Voltaire kijelentése a következő, aki egész életében a vallásos embereken gúnyolódott.
"Semmiben nem értek veled egyet, de az életemet adnám, hogy elmondhasd a véleményedet."
Hát ez igen szépen hangzik. Fenkölt, nemes.
De mit is jelentett ki a neves filozófus??
"Nincs igazad semmiben tehát Te buta vagy velem szembren, akinek így nyílván igaza van egy-két dologban, vagy mindenben és én még bátor is vagyok, mert maghalnék a butaságaidért!"
Ez elég nagy ostobaság amúgy.
De valami ilyesmi a pszichológiai értelmezése.

15. [tulajdonos]: nyílt levél 2.0.2017-12-04 21:40
Vagy mondjuk a mostanában divatos un. Nyílt levél a megfelelő embereknek, ügyelve arra, hogy az elég hatásos, sértő legyen és minél több emberhez eljusson, hogy aztán még hivatkozási alap is legyen belőle.
Azt írja a MAGYAR MINDIGMEGMONDJUK újság, hogy az erdélyi magyarok nem kérnek a kormány politikájából, hiszen Tóthiha Theomol Tihamér nyílt levélben ezt megüzente mindenkinek aki magyar.
Ja persze ezt a levelet egy pesti bulvárújságíró szerkesztette lektorálra és Ő is írta egy székely ember nevében, becsapva mindenkit és igen nagy haragot indukálva.
"Nyílt levöl a Magyar tisztességös köztársasági elnök úrnak, akibön tán még van egy csöpp embörség!
Tisztölt elnök úr, végső elkeseredettségembön vetem papírra mély elkeserödöttségömöt, Ön nyilván megérti, hisz egy igen becsületes családapának gondjuk ittö.
Ha van Önbe egy szemernyi magyarság, ami a kormánytagokra má sajnos nem igaz, és lelkin viseli a mi sorsunk, én egy nyóc családos tisztes széköly embe szavaival kíröm Ön nagybecses támogatását, hogy ne tessik itt a kormánynak semmifele rossz propagandát folytatni igön populista jélöggel.
Mi tudjuk a dógunk de a maffiózó kormánytagokat nem igen komáljuk mert sokan ezt mondják és én rájok hivatkozva Öntöl kéröm a szavazati jogok megszünéseit, hogy a maffiakormányt ne tudja ittö senki támgatni mer azt mondták. Zárom meleg kézszoríjó üdvözlettel soraimat!"
Idáig az idézet, amit pesten fogalmazott meg egy nem erdélyi, de annál nagyobb búlvárszélhámos.
Aztán két hétre rá megjelenik MazsolaMancsMérvadó lap hasábjain a következó főcím és cikk.
"Az erdélyi magyarság nem kér a maffiakormány nemzetromboló acsarkodásaiból!
Első kézből értesültünk független sajtóorgánumoktól, hogy a magyarság zöme elítéli a maffiakormány erdélyi kifosztását. Erről többet nem áll módunkban közzétenni, mivel a sajtószabadság kétlábbal törli belénk véres zsarnok zászlaját. Aki demokrata és felelősségteljes az jöjjön a francia nemzeti ünnep alkalmával a Béke térre. Legyünk minél többen. Tüntessünk mindnyájan ez ellen a zsarnoki rendszer ellen. Hozzatok szelfifotók készítésére alkalmas okostelefonokat, dobozossöröket, molinókat, ásványvízes flakonokat festékkekel meg ami eszetekbe jut. Most is soha! Küldjetek körleveleket mindenkinek! Ezt már nem türheti egyetlen tisztességes demokrata !!"
És vonulnak.../a szerk/

14. [tulajdonos]: nyílt levél2017-12-04 14:40
Valakinek címeznek egy levelet például: Tisztelt Zsiró Zsenánt Zseni!
Ez áll a borítékon és sokan kijelentik, hogy búrkolt zsidózás ez a levél.
Pedig ha felbontjuk a levelet és elolvassuk:
Kedves Úram!
Az Ön által megrendel pónilovat a kért időpontra leszálítottuk.
Tudomásunk szerint a kislányának szánta születésnapi ajándéknak s így engedje meg, hogy ezúton mi is jó egészséget és boldogságot kívánjunk neki, Önnek és egész családjának is!
Eddig a levél. Ez persze búrkolt zsidózásnak minősiti az, aki nem tudja mi áll a levélben, csak a borítékon levő nevet olvassa el. Na de ha az illetőt Zsiró Zsenánt Zseninek anyakönyvezték és még büszke is a nevére, csak nem fogja senki Hóbagoly Herz Henriknek szólítani, mert az ugye szimpla hülyeség, vagy valami félreértés.
Jellemző egyébként ez a politika. Ha nincs amúgy semmi veszély mondjuk a homoszexuálisokra nézve, akkor sokan a testükkel védelmezik őket a "nyilas" golyózáporoktól. Ha nincs golyózápor. Ha van, vagy volt, akkor már nem védelmezik Őket sehogy, mert az igazi veszélyben már lényegesen kevesebb a bátor ember, de mindig jól mutat ha valaki nem létező veszélyekkel dacolva az életés is feláldozná a bajba jutottakért. Valójában nem, de el lehet játszani..

13. [tulajdonos]: szegénység2017-11-16 09:54
A szegénység az nem valami újkeletû dolog. A rendszerváltás, a kapilalizálódás ezt is felszinredobta és valóban szerintem mindenki egyetért, hogy a mélyszegénységben élõket támogatni kell. Ennek egy közös szolidalitásnak kell azonban lennie. De amig a politikusok a szegénységet csak egy "témának" tekintik, pont úgyan úgy mint a jobbmódú emberek, szinte mindenki, addig nem lesz olyan közös akarat, amire a politikai erõk alapozhatnának. A szegénység valahogy nem politika, nem lehet belõle politikai tõkét kovácsolni, legfeljebb lehet ütni a mindenkori kormányon egyet. A szegényeknek, a nagyonszegényeknek valahogy nincs szavazati joga, vagy mintha nem lenne..
De tessék belegondolni, kik tüntetnek egyáltalán a szegényekért?? Senki.. Miért tüntet a szociálisan érzékenynek gondolt ellenzék, vagy mondjuk civilszervezetek?? A szólásszabadságért, az internetadó ellen, az olinpia ellen, a stadionok ellen stb. meg persze a saját megélhetésükért..
Amig az orvosmedikusok nem a betegekért hirdetnek bojkottot, hanem szimplán azért, hogy õk maguk több pénzt kapjanak, amig a tanárok is csak azért fenyegetõznek és politizálnak, hogy nekik is több legyen a fizetésük..... Na szóval ilyen közéleti gondolkodásban nem is tud megteremtõdni az a közös akarat, az a szolidalitás, együttérzés, ami politikailag elkerülhetetlené tenné a mélyszegénységre vonatkozó intézkedéseket... És persze bárki elgondolkodhat azon, hogy ki mit tesz, vagy próbál tenni a valódi nincstelenekért.. Tehát nem azokért, akiknek alacsony a jövedelmük,
de azért meg tudnak élni csak szeretnének nyugati életszínvonalat.. Hanem azokért akiknek konkrétan tüzelõre sincs pénzük, de még áram sincs a lakásukban.. Értük mi mit is teszünk??.. Semmit szinte, sajnáljuk õket magunkal együtt és az ilyesmi mindig okot adhat egy kis szidalmazásra, meg a szokásos másramutogatás politikájára..

12. [tulajdonos]: szalon2017-11-13 16:28
A szalonpolitika az persze elég kellemes dolog. Fûtött kényelmes stúdiókban összeültetnek /vállogatnak.. / megfelelõ felfûtött értelmiségi embereket, aztán különbözõ személyes frusztrációk, sértettségek mentén közéleti kérdések helyett megy a demagóg és populista kinyilatkoztató jellegû kaotikus propagandamûsor. Aminek eredõje vagy iránya nincs, pusztán romboló, megsemmisítõ célzattal személyeskednek. Elsütnek egy egy sziporkának szánt faviccet, jelezve, hogy van humoruk /tehát mindent tudnak""/, ettõl aztán persze nõ az ázsiójuk. Az meg persze nem is fontos, hogy csak a saját szemükben. A kormányszidalmazás így már hobbitevékenyéggé vált, amibe aztán mindenkit próbálnak belecsalni, és akit nem tudnak, az óhatatlanul megkapja látatlanban a birka, buta, értetlen jelzõket. Nem. Én se vagyok bírka, csak nem akarom, hogy a gyûlôlet magvait elültessék bennem ilyen szalon populisták. Szidnak mindent most már amirõl úgy vélik, hogy kapcsolgató a kormányhoz, de mindent (!), de azért pont õk azok akik
a hivatalos szerveket fel is kívánják hasznákni céljaikhoz. Nem. Ha az állam ellen küzdesz, akkor ne élj az állam adta lehetõségekkel. Ha
a büdös parasztok által megtermelt kenyeret eszed, akkor a minimum, hogy ne szidd õket és ne nevezd se fasisztának, se birkának õket... Válasz más hobbit..vagy ha gondolod jelenkezz be a miniszterelnöki pozicíóra. Medgyesi után már neked is lehet. És ha garantálod, hogy fél év alatt megnégyszerezed az átlagkeresetet, biztosíthatlak, hogy rám és a szavazatomra számíthatsz..

11. [tulajdonos]: lib2017-10-15 15:56
Egy szabadelvû ember önmagában egy humánus idealista.
Két szabadelvû ember együtt vátesz forradalmár.
Sok szabadelvû ember együtt pedig egy rakás csürhe.

10. [tulajdonos]: beugró2017-10-06 13:11
A politikai közélet legnagyobb átváltozóművésze, a vagány jólmegmondó ember most nem készül ámbátor
felelősségteljes politikai szerepre --az távol álljon mindenkitől-- de egy évre beugrana a volt pártjába rendet tenni. Neki egy év is elég a rendtételhez és aztán, miután minden a helyére került , mindent a helyére tett úgy le is köszönne. Színházi berkeken belül persze dijazzák a beugrókat egy jó szerepre, de hajdan volt pártja úgy tartja, hogy az érintett személy egy pártokon felüli közkincs, amit nem akarnak kisajátítani. Finoman és magasztosan jelezték, hogy köszönjük a felajánlást, de ez egy igen rossz alternatíva. Pláne így, hogy rengeteg politikai csoport- és/vagy üzemvezető tevékenykedik már az elenzéki tömör....öö szétszórtságban..

9. [tulajdonos]: testvériség 2017-09-23 19:34
Támogatják sokan a bevándorlást és még többen a bevándorláspártiakat, de ugyanezek az emberek semmit nem tesznek konkrétan a bevándorlókért. Szavaikban a tesvéri szeretere hivatkoznak, de a cselekedeteikben et nem nyílvánul meg. Bűbtudatkeltéssel a keresztény és jobboldali tábort megosztják, de konkrét elképzeléssek nem állnak elő. Majd az állam gondoskodik róluk, annak van pénze. Persze valójában nincs, mert a mocskos.......(ide bármilyen tetszőleges nevet be lehet illeszteni) elsikkasztotta..
Egyetlen embert nem tart vissza senki, hogy tevőlegesen a rászorultaknak segítsen, de eddig csak az működött bizonyos körök részéről, hogy pénzt adtak rengeteg embernek az útra, tudják elhagyni az országukat, de aztán ezek a körök le is mondtak a szerencsétlenekről. Lehet adakozni, házakat építeni a bevándorlóknak..lehet missziós tevékenységeket folytatni..ennek semmi akadálya..lehet adoptálni is..ez is egy megoldás, de ilyenre nincs példa..csak az egyházfőnek jut eszébe, hogy minden katolikus pap fogadjon be egy menekültet..de ezt hány " felvilágosult" tette meg eddig?

8. [tulajdonos]: barátság2017-09-23 16:29
Számomra fontosak a baráti kötődések. Valahogy nem tudom elképzelni, hogyha összevesznék egy barátommal, akkor utána minden követ megmozgassak, hogy lejárassam. Inkább elkerülném, vagy megpróbálnám megérteni.
Milyen ember az, aki összerúgja a port egy régi barátjával, aztán utána képes az egész egzisztenciáját, vagyonát feláldozni bosszúvágyból. Képes szélsőségeket támogatni, veszélyeztetve egy egész országot, csak azért, hogy elégtételt vegyen..?..

7. [tulajdonos]: hungarocel2017-09-21 20:23
Hungarocel fejeket rugdosó köztársasági elnök, aki minden következmény nélkül énekelte korábban nagy sikerrel, hogy mennek lopni és senki nem szól rájuk..
Meg a tüntetéseket, zavarkeltést nem eszköznek, hanem célnak tekintõ senkit nem képviselõ ifjú politikusok..
Bármelyik ismert labdarúgó csapat B" közepe indulhatna a választásokon... Lassan így látom.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-05-13 01:08   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2021-05-13 00:34       ÚJ bírálandokk-VERS: Kosztolányi Mária legyen a pónik világnapja
2021-05-12 21:18   Napló: mix
2021-05-12 19:50   Napló: Minimal Planet
2021-05-12 19:45   Napló: Ötvös Németh Edit naplója
2021-05-12 19:42   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2021-05-12 19:40   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2021-05-12 19:17   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2021-05-12 19:16   Napló: nélküled
2021-05-12 19:11   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ