DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2822 szerző 36562 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Kelebi Kiss István
  Levél
Új maradandokkok

Francesco de Orellana: Értem én hogy a nyolcadik utas a halál de van érvényes menetjegye?
M. Szabó Mihály: Magány. Virág. Boldogság
Tiszai P Imre: Egy kávé
Szilasi Katalin: Paradicsomon kívül
Vajdics Anikó: SZÓ-RAKOZTATÓ
Kosztolányi Mária: a tengerész
Gyurcsi - Zalán György: gyerekjegy
Wesztl Miklós: A merénylő
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (lll)
Francesco de Orellana: csakúgyjönmegy
FRISS FÓRUMOK

Wesztl Miklós 29 perce
Gyors & Gyilkos 12 órája
Bánfai Zsolt 14 órája
Nagyító 18 órája
Natalie Danaisz 18 órája
Rigó Tibor 18 órája
Ötvös Németh Edit 18 órája
Vezsenyi Ildikó 19 órája
Bara Anna 1 napja
Albert Zsolt 2 napja
Szilasi Katalin 2 napja
Mórotz Krisztina 2 napja
Farkas György 2 napja
Aranyi Gábor 2 napja
Petz György 3 napja
Francesco de Orellana 3 napja
Szabó László 4 napja
Czékmány Sándor 4 napja
Gregor Andrea 4 napja
Vajdics Anikó 4 napja
FRISS NAPLÓK

 leállósáv 8 órája
Kicsi Ólomkatona 9 órája
Baltazar 9 órája
Hetedíziglen 10 órája
nélküled 13 órája
Conquistadores 15 órája
történések 15 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 16 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 21 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 23 órája
Zúzmara 1 napja
Sorrento 1 napja
Seholsincs 2 napja
Bara 2 napja
Ötvös Németh Edit naplója 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Játék backstage
Legutóbbi olvasó: 2019-09-17 08:00 Összes olvasás: 18551

Korábbi hozzászólások:  
107. [tulajdonos]: névtelenFrancesco de Orellan: KiLét KiNemLét2019-09-10 18:05
Kedves Francesco!

Katasztrófa nem történik, bizonyára, én csak a magam nevében írok.

Vagyunk egy páran egyébként, akik ki voltunk téve hosszas és idegőrlő vegzálásnak olyanok részéről, akik ehhez nem adták az arcukat.

Egy irodalmi portálon - itt is - van mód arra, hogy valaki új személyiséget vegyen fel, erre itt vagy Te is példának, de erre felépít egy identitást, aki értékelhető, szerethető is akár - vagy nem, megszólítható, lehet róla véleményem, írhatok neki magánba, össze tudom hasonlítani esetleg korábbi megnyilvánulásaival. Látok hozzá egy arcot, egy embert, tudom, mikor beszél komolyan vagy esetleg csak viccel.

De olyannal már nem vagyok hajlandó semmilyen kapcsolatba kerülni, akiről semmit se tudok. Különösen akkor, ha biztos lehetek abban, hogy egyébként valószínűleg ismerjük egymást, lehet egymásról véleményünk, és ilyenkor ő tud rólam mindent, most mégis egy símaszk mögül szólít meg. Így nem vagyunk egyenlők.

Egyszerűen nem tudok tisztességes szándékot feltételezni egy álarcosról.

Ez lehet, hogy csak az én fóbiám, de úgy tűnik, már nem fogok kigyógyulni belőle.

De ami a játékot illeti:

Egy álarcosnak módja van arra, hogy akár több pályázatot is beküldjön. Megteheti, hogy többször is szavazzon. Még vitázhat is magával, megosztva így az olvasókat. Sorolhatnám még, de minek, hiszen ha belegondolsz, Te is találsz egyebeket is.

A játék nálam ezt jelenti, hogy jól érzem magam. Ilyen körülmények között én nem tudok csak a játék szórakoztató voltára, a bizsergető izgalomra ráhangolódni, így ez nekem nem játék.

Ahol befolyásom van, ott mindent megteszek azért, hogy noném ne lehessen megnyilvánulni - ilyen az üzenőfalam, a naplóm -, a játékokban ezt nem tudom megtenni, így a saját érdekemben csak annyit tehetek, hogy távol maradok tőle, amíg nem terelődik a játék szabályos mederbe.

Apropó, szabályok. Busznyák Imre, amikor megadta a hozzáférést, felszólította az illetőt, hogy fedje fel magát. Nem tette.

Sőt, nem átallott álszent módon a ki-kivel-nem áll szóbára hivatkozni. Én a magam részéről mindenkivel szóba álltam eddig, akkor is, ha vitában voltunk, neadj'isten veszekedtünk. De egy senkivel nem tudok. És azért hívom álszentnek, mert pontosan tudhatta, hogy viselkedése megosztó, és újabb vitákat gerjeszt.

Sajnálom, hogy Anikó a lovak közé dobta a gyeplőt, kitéve annak a következő játékvezetőket, hogy mérlegelniük keljen, ha álnevesek kapnak vérszemet, hiszen lesz hivatkozási alapjuk, Anikó megengedte... Mert ugye ez a valaki szép verset írt, azért. Milyen extra jogok járnak vajon még azzal, ha szép verset ír valaki?

Egyébként ez a naplóm nyílt egyedül, de ez is csak addig, míg egy ilyen sunnyogó bele nem ír egyszer.
106. [tulajdonos]: Hetes2019-09-10 13:07
Sajnálom. Ebből a fordulóból a már felsorolt okok miatt kimaradok.

És így teszek mindaddig, amíg nem változik a helyzet.

Jó játékot kívánok!

Gyurcsi

105. [tulajdonos]: véleményvajdics: ...2019-09-09 12:59
Kedves Anikó!

Istenments', hogy megfosszuk a Dokkot egy szép, szerethető verstől!

Módja van bárkinek heti egy vers feltöltésére a bírálandókhoz, akárhányra a GyGy-re, vagy, ha mindenáron álnéven akar, olyan néven nyithat naplót, ami csak az eszébe jut.

Viszont egy játék az más, különösen, ha egy versenyről van szó, ha ezt valaki vállalja, az jár bizonyos megkötöttségekkel is.

Egy mezei futóversenyen is be kell mutatni papírokat, orvosi engedélyt, stb, ebben nem vagyok büfé, alkatilag alkalmatlan vagyok a futásra.

Egyébként nem is olyan régen egyik társunkat azzal hozták kellemetlen helyzetbe, hogy álnéven egy őt érintő személyeskedő pályamunkát küldtek be.

Semmi nem jogosít fel engem arra, hogy Neked tanácsokat adjak, Te, mint játékvezető, önállóan döntesz hasonló esetekben, de én magam egy olyan verset, amelyik nem felel meg a szabályoknak, legfeljebb az extrák között hoznék nyilvánosságra. Csák Norrisz sem tart igényt soha dobogóra, bár az elismerő szavak jól esnek (esnének) neki is.

104. [tulajdonos]: álnév a játékban2019-09-09 12:05
Kedves játékosok!

Befolyásom nincsen a hetesjáték menetére, de véleményem azért van.

A magam részéről, ha én vezetek játékot, nem tartom érvényesnek az álneves pályázatokat, de még a szavazást sem!

Ennek lehet egy nagyon prózai indoka is, semmi nem gátolná több pályázat beküldését, illetve, hogy egy ember akárhány szavazatot leadjon.

Nálam azért más is szól az álnevek ellen.

Ha valaki egy irodalmi portálon rendszeresen publikál, igénye van arra, hogy költészetét megismerjék, értékeljék, vajon mi vezetheti arra, hogy a játékban bujkáljon? Én elfogadható okot nem is tudok elképzelni.

Én tehát, ha játékot vezetek, csak olyantól fogadok el érvényesnek pályázatot, akiről tudjuk, hogy kicsoda. Így aztán természetes, hogy egy Zúzmara vagy egy Baltazár írhat ilyen néven, hiszen azonosíthatóak (elnézést Gabi és Tamás, hogy titeket hoztalak fel példának!)

Uff!

103. [tulajdonos]: :)2019-07-29 21:23
Kedves Imre!

Íme egy példa arra, hogy mennyivel informatívabb az, ha szemtől-szembe vannak a beszélgető felek.

Láthattad volna, milyen kaján vigyorral írtam le az "anya"-t, és biztos is voltam abban, hogy nem állod meg szó nélkül.

Mindamellett Te világra is hoztad ezt a játékot, sokkal nagyobb szerepet töltöttél be, mint amennyit egy apa szokott a nemzésben.

Köszönöm, hogy válaszoltál meghívásomra.

Korom, egészségem, anyagi állapotom hasonló a Tiédhez. Az egyikben Te vezetsz kicsivel, a másikban én, pontosan értem, miről beszélsz.

De!

Ingyen utazol, és akár busszal, akár vonattal jönnél, az állomástól én gondoskodom vendégeim házhoz szállításáról, ez így volt az előző találkozó alkalmával is. Gondold át még egyszer, kérlek!

A játékról

Ezt a fordulót mindentől függetlenül én áttestálnám rád, egy játékot már leamortizáltam, nem szeretnék ezzel is így járni!

102. [tulajdonos]: szemtől szembe2019-07-29 17:11
kedves barátaim!

Ez előző levélváltásokat nem olvastam el betűről betűre, csak beléjük néztem. És az teljesen biztos, hogy nem kívánok igazságot tenni. De egyet levontam, valódi igény lehet a szemtől-szembe való találkozásra!

Én hosszú évekig telemarketingeztem, és azon kevesek közé tartoztam, akik az úgynevezett "hideg" - előkészítetlen - hívásokkal is jó eredményeket értem el. Cégekkel kötöttem üzleteket.

Ha sikerült a partnereim fotóját megtalálnom a honlapjaikon, akkor úgy beszéltem velük, hogy közben néztem az arcukat a monitoron.

Noha ezek csak fotók voltak, mégis ilyen esetekben nagyságrendekkel eredményesebb voltam.

Egy személyes találkozás, egy közvetlen beszélgetés ki tudja nyitni azt a skatulyát, amit mi tákolunk partnereink köré, és aminek a falait pusztán leírt szavakból alkottunk.

Ez az előző üzenetváltás tulajdonképpen egy nyomatékosított meghívó volt a veresi dokkpiknikre!

Más.

A Hetediziglen következő kanyarját vállalom, ha itt most nem döntünk másképp.

Gyanítom, hogy az én személyem elriaszt embereket, amire ráerősítenek ugyanazok a tényezők, amiket a végejónál tapasztaltam.

Ha más is egyetértene a nyári szünettel, tudomásul venném. Viszont ennek a játéknak az "anyja" Tiszai, szerintem ilyen döntést neki kéne meghozni.

Imre, akinek a dokkpiknikre való meghívását megerősítem - az előző meghívásra nem válaszolt -, jó lenne, ha nyilatkozna. Ezt a fordulót egyébként se én nyertem meg, hanem Arany János. :)

101. [tulajdonos]: Vége. Jó?2019-07-27 10:09
Kedves barátaim!

Azt hiszem, ebéd után nyári nyári szünetet hirdetek.

Lehet, hogy már előbb kellett volna. Az mindenesetre sokatmondó, hogy már az előző fordulóban a játékvezetőn kívül három játékos volt, mi most kettőnél tartunk.

Szóval, elismerve elődöm türelmét és bevallva, hogy nekem nincs annyi, szünet lesz.

Természetesen a beksztéjdzs-naplóban dönthettek másként, én csak a magam nevében írhatok. Mindegy, most el kel mennem, aztán ebéd, ha addig nincs változás, akkor uff, én beszéltem!

100. [tulajdonos]: Végejó játékvezetés2019-07-26 20:08
Kedves Imre (PIG)!

Légy oly' bátyám, és tedd hozzáférhetővé a számomra az oldalt!

Gyurcsi

99. [tulajdonos]: játék2019-07-26 07:07
Az emberiség nagy részénél már öregebb vagyok. Annyi mindenen keresztülmentem már, és olyan sok minden keresztülment rajtam is.

Tapasztalatom mégsem elég, hogy tudjam, mivel lehetne rávenni a Dokk kedvelőit arra, hogy részt vegyenek a jelenleg futó két játékban!

Kérek mindenkit, szánjatok néhány percet a játékra! Ha a játékok elhalnak, nagyon leül a Dokk.

Az ember nem lehet hiba nélkül. Én aztán tudom, bennem van elég! De úgy működik egy közösség, ha elnézőek vagyunk mások hibáival, hiszen akkor természetes, hogy mások viszont a mi vétkeinket kezelik kedvesebben. Ilyen módon a harag, a sértődés múló rosszallássá szelídül, és másnap is szóba állunk egymással.

Kérek mindenkit, akit megbántottam vagy akár csak pusztán felidegesítettem, tudja be viselkedésemet a koromból és életmódomból eredő elbutulásnak, legyen velem elnéző! És másokkal is, akik esetleg egész más okból bántottak meg valakit.

Tessék játszani! Tessék együtt örülni, ha sikerül valami, és nevethetünk együtt azon, ha nem!

Most nem kértem ki Norrisz véleményét a dologról, de tudom, hogy ő is nagy kedvelője a játékoknak...

98. [tulajdonos]: Norrisz2019-07-23 17:59
Most Norrisz nevében írok.

Nem ő kért meg rá, most teljesen komor arccal, megállás nélkül püföli a makiwarát.

Ilyenkor jobb nem is szólni hozzá.

Tudom, mi a baja!

Nem mulaszt el egy játékot sem, minden fordulóban ír egy-egy verset, tudva, hogy rá még csak szavazni se lehet, de... De azért jól esne neki néhány kedves szó, egy simogatás, egy barack... Jó, barack az nem, az most rohadt drága, de akkor legalább egy... egy... igaz, most minden nagyon drága.

Pedig ő igyekszik. Bár versei nem túl jók, de ő még mindig jobb költő, mint amilyen bunyós itt a többség. Az igyekezetét kéne díjazni! Meg azt, hogy ő - rossz hírével ellentétben - nem bánt senkit. Jó, én néha kapok tőle, de ez családban marad. Viszont Norrisz tanul, sokat olvas - szerencsére magában. Igaz, közben mozog a szája, de akkor is.

Én a magam részéről meg-megdicsérem, de rájött, hogy csak azért, hogy ne verjen meg. Annyira.

Független elismerésre vágyik!

Most abbahagyom, szólt, hogy álljak elé egy kicsit a makiwara helyett, egy testnek mégiscsak más a hangja, ha ütik. Olyan megnyugtató.

Megnyugodjak békében!...


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-09-13 09:27 lista
2019-09-05 09:56 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-09-17 07:55   új fórumbejegyzés: Wesztl Miklós
2019-09-16 23:51   Napló: leállósáv
2019-09-16 23:04   Napló: Kicsi Ólomkatona
2019-09-16 22:55   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:50   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:44   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:35   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:24   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:22   Napló: Baltazar
2019-09-16 22:20   Napló: Baltazar