DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37703 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Kántor Péter
  Mit kell tudnia Istennek?
Új maradandokkok

Farkas György: Kezdet
Szakállas Zsolt: Fészekürítők
Kiss-Teleki Rita: hiába emlék
Tóth János Janus: még sincs
Szilasi Katalin: Átváltozás
Ötvös Németh Edit: matek
Bátai Tibor: folyamodvány
Albert Zsolt: Zsoltár
Bak Rita: Hangok, kissé érthetetlenül
Farkas György: Móló
FRISS FÓRUMOK

Vezsenyi Ildikó 18 órája
Nagy Zsuzsanna 1 napja
Bara Anna 2 napja
Farkas György 2 napja
Pálóczi Antal 2 napja
Kosztolányi Mária 2 napja
Albert Zsolt 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Köves István 2 napja
Csapó Angéla 3 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
Franczen Bea 3 napja
Karaffa Gyula 3 napja
Ötvös Németh Edit 4 napja
Szilasi Katalin 6 napja
Tóth Gabriella 8 napja
Kiss-Teleki Rita 8 napja
Gyurcsi - Zalán György 8 napja
Bak Rita 8 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 10 perce
Minimal Planet 1 órája
fejlakók... 12 órája
az univerzum szélén 16 órája
Ötvös Németh Edit naplója 19 órája
Zúzmara 1 napja
Gyurcsi 2 napja
nélküled 2 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 3 napja
A VERS LEGYEN VELETEK 4 napja
mix 4 napja
Fogyinapló 5 napja
történések 5 napja
törmelék 6 napja
Bara 6 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Joker
Legutóbbi olvasó: 2021-06-18 11:24 Összes olvasás: 696

Korábbi hozzászólások:  
6. [tulajdonos]: Joker2021-01-28 09:52
Jokernek Taxis Dikről gyakran jutott eszébe Jussi Olsen, régi játszótársa, de nem hasonlóságuk folytán, hanem ellenkezőleg, a hihetetlen különbség miatt. Joker nagyon ritkán érzett bármit is haragon meg félelmen kívül, de most be kellett látnia, hogy nagyon hiányzik neki Jussi Olsen, a jókedélyű karatemester, és nemkülönben a “régi szép idők”, amikor olyan emberekkel játszhatott esténként, akiket kedvelt. - Érzés – állapította meg magában Joker. - Nosztalgia – mondta magában Joker. Azután látta maga előtt, ahogy Jussi Olsen a hamutálba helyezi csakis pókerezéshez tartogatott szivarját, majd beszól Taxis Diknek. - Te egy igazi fasz vagy, bazmeg. Hagyd már abba a rinyálást, mert nyakon baszlak, de tényleg! És Olsen, akinek hosszú haja volt, aki Yamaha chopperrel közlekedett, és általában motoros csizmát meg Amerikában vásárolt bőrkabátokat viselt, ezt olyan barátságos hangnemben adta volna elő, hogy még Taxis Dik sem orrolhatott volna meg rá. Vagy ha mégis, ugyan mit tehetett volna? Ott ült, piszkálta a fogát, mackóalsóban, neonkék-zöld színekben pompázó műanyag télikabátban, ami úgy passzolt hozzá, mintha tegnap kapta volna ajándékba valamelyik szeretetszolgálattól. Nem volt munkája. Valójában már taxis sem volt. Egy ócska, bordó Toyotával fuvarozta esténként azokat a pókerjátékosokat, akik épp nyertek és megesett a szívük rajta. Felesége néhány hónapja milliókat örökölt, de nem adott neki egy forintot sem, hiszen tudta, hogy pókerre és Tipp-Mixre menne el. És még valami. Taxis Diknek néhány éve mindkét veséje leállt, úgyhogy kétnaponta dialízisre járt. Nyaki vénájába fisztulát ültettek. Játékosként pedig abba a kategóriába volt sorolható, amiről a szakkönyvek – Joker emlékezete szerint – gyáva-agresszívként tesznek említést. Látszólag vakmerőn támad, de ha valódi küzdelemre kerülne sor, túl hamar adja fel.

5. [tulajdonos]: Joker2021-01-27 10:11

Taxis Dik dühös mozdulattal dobta az osztó elé a lapjait.
- Na! Lesz majd egyszer találatom is szerinted? Hm? Vagy ezt csinálod velem egész este?
A lapok után nyúlt és felfordította őket.
- Az ötödik ászkirályom, bazmeg, és csak ezeket a szarokat dobálod hozzá! Hogy a picsába’ van ez?
Teknősbékáéhoz hasonlító arcán felháborodás tükröződött. Apró szemeit egy ideig mereven az osztóra szegezte, azután Jokerre nézett.
- Téged meg úgy all-in baszlak legközelebb, hogy csak nézel! Nem leszel te partiban bazmeg!
Hangja vénasszonyosan reszelős volt. Mutatóujja körmével piszkált valamit metszőfogai között.
- Jaj, Dik bácsi! - mondta az osztólány, és mosolygott hozzá.
- Tőlem, mehet! - vont vállat Joker, és megkönnyebbülve maga eléhúzott egy kupacnyi zsetont. Vesztésben volt, de most, hogy sikerült megblöffölnie Taxis Diket, végre visszajött egálba.

Hét játékos ült a furcsa, sejt alakú asztal körül. Legtöbben magukon tartották a télikabátot, mert az elhagyott pincekocsmában, ahová különös sorsuk ma éjszakára vetette őket nem volt fűtés. Jobban mondva, egyetlen lapostévé méretű fűtőlap birkózott a reménytelen feladattal, hogy meleget csempésszen ebbe a hatalmas, rideg, föld alatti térbe.

Olvasói hozzászólások nélkül
4. Baltazár: szer2021-01-22 11:38
Nem akarok okvetetlenkedni, de ne szedd azt a tudodmit.
Mondd meg a dokinak, hogy inkább testmozgást írjon fel.
Az is oldja a szorongást.

3. [tulajdonos]: jegyzet későbbiekhez2021-01-22 09:51

A tegnapi játék nagyon megviselt. Ötezerrel ültem be, semmi több pénzem nem volt. Tartottam magam a feszes játékhoz, de két órán keresztül egyáltalán nem jöttek lapok. Görcsöltem. Már csak négyezrem maradt. Egész nap nem ettem, és elfeledkeztem az ivásról is. Víz nagyon kellett volna. Jobb kezemnél egy nyugdíjas játékos ült, arca előtt maszk helyett vagány kendővel. Ömlése lett. Az ömlés azt jelenti, hogy szinte mindent megnyer, akármivel is játszik. Egymás után mákolta le a játékosokat, kettőnek elfogyott a pénze, sóhajtozva vagy csendben szitkozódva álltak fel az asztaltól. Elkezdődött az utolsó óra, este negyed hat körül jártunk. Pikk ász-hatos kombinációt kaptam kézbe, megadtam vele egy kisebb hívást. Nem a legjobb lap, ha az életedről van szó, de nem kaptam jobbat. Legalább öten voltunk játékban. Az osztó végre kitette a flopot, volt benne két pikk. Kivártam. Nem hívott senki. A következő lap káró dáma volt, és a nyugdíjas ezer forintot hívott. Mindenki más bedobta a lapjait, én megadtam. Nagyjából harminc százalék esélyem volt a nyerésre, minden pikk és minden ász a riveren. Pikk jött. Betettem a maradék pénzemet, és a nyugdíjas megadta. - Ez volt az első lapom ma – mondtam, miközben magam elé húztam és elrendeztem a zsetonokat. Megvonta a vállát. Neki nem sokat számított. Felálltam és kimentem a vécébe vizet inni. Szédelegtem az éhségtől és az idegességtől. Mikor visszaültem, nyertem egy kisebb partit hatos párral, ami szettre javult, majd egy dáma-király kombinációval egész tisztességeset. Már húszezernyi zsetonom volt. És még harminc perc záróráig. Felálljak? Maradjak? Próbáltam nagy levegőket venni. Bal kezemhez ekkor új játékos érkezett. Középkorú roma férfi zakóban. Egy gambler, egy “mindent vagy semmit” játékos az utolsó fél órára. Amint sorra került ötezer forintot hívott. Kiszálltam. Egy játékos megadta. A gambler még tízezret hívott semmivel, azután elbukta a partit. Három ötezres zsetonja maradt. Következő leosztás. Ász párt kaptam kézbe. Bassza meg. Elkerülhetetlenné vált, hogy összecsapjak a gamblerrel, és minden eddig gyűjtött zsetont kockára tegyek. Hálistennek az ász párnál nincs jobb kezdő lap egy ilyen akcióhoz, de azért nem verhetetlen. Fájtak az ízületeim, mintha reumás rohamom lenne. Kurva nehéz tartalék nélkül játszani. A gambler kétezret hívott, ketten megadták, én pedig természetesen all-in mentem. A gambler gondolkodás nélkül betette a tizenötezrét, és még egy játékos tízezret, neki sem volt több. -Most vagy soha, úgyis a végén vagyunk már – mondta. Az osztó kitette az öt lapot, én a két ászt, és kiderült, hogy nyertem. Nem sikerült lemákolniuk. Tulajdonképpen négy parti, és az ötezremből negyvenhétezer lett.
Otthon a fiam ragaszkodott hozzá, hogy én fürdessem. Szertartásos szappanozás. Közben éreztem, hogy a stresszhormonok nem nyugszanak, a pánikroham határán vagyok. Bevettem egy fél rivotrilt, majd nemsokára még felet. Úgy-ahogy segített. Feküdtem kizsigerelve, mint aki maratont futott.

2. [tulajdonos]: Joker2021-01-21 08:52
Budapesten eleve csak két hely volt, ahol a játék hívei legálisan pókerezhettek. Az egyik teljesen lehúzta a rolót a járvány miatt, a másik este hétig lehetett nyitva, így hát gomba mód szaporodtak a privát játékok, az illegál-partik, amiket szemfüles pénzemberek vagy munka nélkül maradt krupiék, osztók és büfések szerveztek. Ezeken a helyeken a kijárási tilalom kezedetétől reggelig végre úgy lehetett játszani, mint a régi szép időkben: egyik cigarettáról a másikra gyújtva.

1. [tulajdonos]: Joker2021-01-20 21:12
Joker húszezerrel szállt be játszani. Farzsebében lapult még egy tízes, kész, ez volt minden pénze. Nem pókerre, hanem cakk-pakk az életre. Leginkább arra koncentrált – lapjain és a billegő hamutálon kívül - , hogy ne szorítsa össze görcsösen a fogait. Január közepe volt, szombat, este kilenc óra. És január nagyon hosszú hónap tud lenni. Valamikor megkapja még a segély utolsó harmadát, azután megérkezhet a fekete prérire, a teljes létbizonytalanság felhői alá, ahová nincs mit magával vinnie, csak a hiteleit. Nem a legjobb lélektani helyzet, ha az ember nyerni akar. A csórók, a legatyásodott játékosok általában úgy bukták el kevéske féltett pénzüket a jómódúakkal szemben, mintha tövény írná elő. De nem mindig. És Joker éppen erre a “nem mindigre” készült alapozni a közeljövőjét. Egyrészt, mert ötvennégy évesen azt képzelte, hogy tehetsége van ehhez a játékhoz. Másrészt, mert nemrég kapott értesítést a ki tudja, hányadik kövér, borzalmasan sminkelt, turkálókból öltözött HR-es nőtől: “sajnáljuk, ezúttal nem önre esett a választásunk”. “Kurva anyátokat!” - gondolta, ahányszor a levél eszébe jutott.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-06-19 11:16   Napló: Hetedíziglen
2021-06-19 10:11   Napló: Minimal Planet
2021-06-19 09:47   Napló: Minimal Planet
2021-06-18 22:38   Napló: fejlakók...
2021-06-18 22:10   Napló: Hetedíziglen
2021-06-18 22:09   Napló: Hetedíziglen
2021-06-18 22:09   Napló: Hetedíziglen
2021-06-18 22:09   Napló: Hetedíziglen
2021-06-18 22:09   Napló: Hetedíziglen
2021-06-18 22:09   Napló: Hetedíziglen