DOKK

 
2744 szerző 34715 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Stiller Kriszta
  gázláng
Új maradandokkok

Dudás Sándor: Nagyítás I.
Tóth János Janus: köd
Vajdics Anikó: Mandala
Konta Ildikó: ősz (jav)
Mórotz Krisztina: madárrá lett (2)
Petz György: Keatsnek
Fodor Barbara: Kényszerzubbony
Bátai Tibor: Közmagánbeszéd-gyakorlatok
Szemere Brigitta: óta
M. Karácsonyi Bea: bíbor, lila, rohadt 2.
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 11 perce
DOKK_FAQ 3 órája
Nagyító 4 órája
Fekete Orsolya 4 órája
Tóth Gabriella 5 órája
Gyurcsi - Zalán György 5 órája
Kelebi Kiss István 9 órája
Kosztolányi Mária 12 órája
Péter Zsuzsánna 21 órája
Seres László 1 napja
Szikora Erzsébet 1 napja
Vajdics Anikó 1 napja
Mórotz Krisztina 1 napja
Siska Péter 1 napja
Petz György 1 napja
Major Imre 1 napja
Végh Tamás 1 napja
Duma György 2 napja
Szemere Brigitta 2 napja
Dudás Sándor 2 napja
FRISS NAPLÓK

 nélküled 6 perce
Baltazar 1 órája
Bossi alkotásai 2 órája
Frady Endre 2 órája
Tiszta víz II. 3 órája
Zúzmara 4 órája
az utolsó alma 4 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 4 órája
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 4 órája
weinberger 4 órája
Cetlik, fecnik, félcédulák... 6 órája
Vajdics Anikó belepotyog 6 órája
Conquistadores 7 órája
ELKÉPZELHETŐ 9 órája
P 20 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: A VERS LEGYEN VELETEK
Legutóbbi olvasó: 2018-03-22 20:07 Összes olvasás: 3877

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
66. Pálóczi Antal: ENNYI?2018-03-03 13:05
Elütés? Lesz még egy pár.
---
Ennyi...?

Köszönöm.

Olvasói hozzászólások nélkül
65. Plóczi: Plóczi2018-03-03 12:32
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


Olvasói hozzászólások nélkül
64. Plóczi Antal: KIEGÉSZÍTÉS KARAFFÁNAK2018-03-03 12:06
< Moderálva > DE MEGTEKINTHETŐ

Az alábbi BEJEGYZÉS tartalmával vagy egyes elemeivel a dokk.hu szerkesztősége nem ért egyet, illetve nem vállalja fel.


63. [tulajdonos]: TANULSÁGOS2018-03-03 11:55
Ez most nagyon fontos olvasmány!
Vajdics Anikónál találtam a facebook-on, de valójában "egyetemi tananyag". Ha az egyetemn tanul valaki irodalmat, akkor nem az számára a legtanulságosabb, kik a klasszikusok, hanem hogy a mai klasszikusok mennyire "nem voltak azok" a kortársak szemében.
Ugyanúgy utálták és kisebbítették egymást, ahogy (rossz esetben) dokker a dokkert.
----
http://konyves.blog.hu/2014/04/12/a_lepkekergeto_gyerek_nyugatos_jozsef_attila-biralatok

62. [tulajdonos]: PARA2018-02-25 22:14
Pálóczi Antal:

PARA

a neofitáktól mentsen meg az isten
a sátánnal majd elbánok magam

(Megjelent: Új Nyugat, 2013)

61. [tulajdonos]: HA KELL SEGÍTEK TOVÁBBRA IS2018-02-13 11:25
Ha Tóth Gabiként írod a Zúzmara naplót, akkor mint Tóth Gabinak ismétlem meg: Tessék megnézni a Dokk estek legutóbbi, filmes dokumentációját. Tessék csak belehallgatni a verseimbe! (Itt mindenki az, amit ír!) Hallod, hogyan mondom őket! (Szerintem nem roszabbul, mint a többi, szerintem tehetséges fellépő). Ki itt a métely? S egyáltalán, milyen kétség férne az ott előadott versek hitelességéhez? Hogy lehet a "közönség csendeket" megszerezni, ha nem teljesítménnyel? A publikum sosem hülye! Nem hagyja magát becsapni!
Gyere el a következő Dokk estre! Nem szájkaratéval kell itt menőzni, hanem versekkel és a versmondásunkkal! Persze csak abban az esetben, ha valaki - tényleg - a Dokk jóhírét kívánja öregbíteni mint én. Aki a szóban forgó esten ráadásul fejből mondtam az összes versemet, mint a homéristák (hiszen az új verseimen kívül mindet tudom).
A VERS LEGYEN VELED, TÓTH GABI!
Ne szájalj te sem! Szavalj!
Ráadásul eddig semmi bajunk nem volt egymással, igyekeztem segíteni a haiku véleményemmel - ha kérsz valamit, ezután is segítek.

60. [tulajdonos]: NE SZÁJALJ ZÚZMARA, SZAVALJ!2018-02-13 00:38
Álneves késdobáló rója egykedvűen a manézst, a Zúzmara zúgnapló írója. Idézem: "Szomorú vagyok. Attól, ami itt zajlik a kulisszák mögött. Kinek az érdeke, hogy szétzüllessze a dokkot?
Gyurcsi jogosan ír, amit ír. P.A. szerintem a métely, akkor is azt írom, ha ezzel pellengérre állíttatom magam.
P.A. jó manipulátor, nem több. Miért a többiek rekesztődnek ki őhelyette? Költői kérdés(?)"
Idézet vége.
Gyurcsi nem jogosan ír amit ír, hiszen például az, hogy nevelőtanárként verném a gyerekeketl olyan, mintha Bártfai Attila Márkról azt írná valaki, hogy veszélyeztetett nőkkel foglalkozó intézményénél kikezd a gondozottakkal. Vagyis buta, gonosz hamis ráfogás. P. A. (Pálóczi Antal - ez én volnék) pedig a métely - kesereg zúgnaplóírónk. Ajánlanám neki és mindenki másnak a Dokk estek legutóbbi, filmes dokumentációját. Ezt tessék megnéznie annak, aki valódi képet szeretne alkotni rólam, ottani fellépőről. Tessék csak belehallgatni a verseimbe! (Itt mindenki az, amit ír!) Tessék csak meghallgatni, hogyan mondom őket! (Szerintem nem roszabbul, mint a többi, szerintem tehetséges fellépő). Ki itt a métely? Pálóczi Antal, vagy a zúzmara című gennynapló álneves megalkotója? Ki itt a MANIPULÁTOR? S egyáltalán, milyen kétség férne az ott előadott versek hitelességéhez? Hogy lehet a "közönség csendeket" megszerezni, ha nem teljesítménnyel? A publikum sosem hülye! Nem hagyja magát becsapni!
Kedves Netuddki! Miért nem mered felfedni magad? Miért nem mered névvel és bérmentve felvállalni az én dehonesztálásomat? Gyurcsi legalább névvel teszi. Megdob kővel - és én visszadobom "kenyérrel". Azt felelem neki: Ne szájalj, szavalj! Gyere el a következő Dokk estre! Ott legyél nagylegény! Nem szájkaratéval kell itt menőzni, hanem versekkel és versmondásunkkal! Persze csak abban az esetben, ha valaki - tényleg - a Dokk jóhírét kívánja öregbíteni mint én. Aki a szóban forgó esten ráadásul fejből mondtam az összes versemet, mint a homéristák (hiszen az új verseimen kívül mindet tudom).
A VERS LEGYEN VELED, Ó NAPLÓÍRÓ!
Ne szájalj te sem! Szavalj!

Olvasói hozzászólások nélkül
59. karaffagye: nárcisz[tulajdonos]: NEM TUDSZ MEGHAZUDTOLNI!2018-02-07 09:09
Te szagló nárcisz! A kutya sem akar téged sem le-, sem meggyőzni, mert TÉGED NEM LEHET semmiféle normális beszélgetésbe belevinni... azonnal előjön a saját sértettséged, a személyiséged torzulásai, a nárcisztikus viselkedésed! Elviseltél te egyáltalán valakit az életedben? S téged elvisel-e valaki?

Te költők költője, te fejedelem! Úgy viselkedsz, mint az általad is idézett Laár darab költője, aki összecsinálja magát a lektor előtt, s semmi más vágya nincs, csak a lektornak megfelelni! A nagyokhoz a "lektorok" nem érnek fel! Hát nem tudod?

Olvasói hozzászólások nélkül
58. karaffagye: te pézsmatulok, te[tulajdonos]: NEM TUDSZ MEGHAZUDTOLNI!2018-02-07 08:57
Te bülbülszagú hervadt rózsabimbó! Ekkora nagy szavam lett volna négy évvel ezelőtt a Dokkon egyszerű felhasználóként? Hogy az én véleményem miatt hagytad abba három évre az írást? Nagyon rossz rólad a véleményem, megtehetnéd most is, hogy elhallgatsz vagy három évre! Látom,megint elővetted a "nagy hármast", a volt "erőszakszervezetek" munkásait, de a saját népszabadságos múltaddal nem írtad magad oda negyediknek!! Vajh miért?? Ott lenne a helyed!

Már csak annyi kellene, hogy ismét a nevemmel kezdj el játszani, s megismételd kijelentésedet, hogy egyik ősöm a RÁKÓCZI SZABADSÁGHARC KATONÁIT mészárolta.

Te hosszúszőrű pézsmatulok, te! Jó lenne, ha abbahagynád a bugyuta kijelentéseidet, a becsületsértéseidet s felfognád végre, csak azért kaptál tulajdonrészt, hogy szétveressék általad a Dokk! Mióta pénzt is adtál a Dokkért, érdeked ugyanez???

Te mikroszkópikus szőrtüsző, te! Úgy viselkedsz, mint egy vírus! De nem érted? Ha a gazdatest elpusztul, neked sem lesz élettered!!

57. [tulajdonos]: NEM TUDSZ MEGHAZUDTOLNI!2018-02-05 21:18
Nincs "önmagam" Gyula! Helyette "költészet" van, amihez nekem is van némi közöm. Aki nem hiszi, nézze meg a január 25-ei Dokk est filmfelvételét.
Hol vagyok én ott "Narcisz"? Sehol. Ott én a verseim vagyok. A verseim pedig az "olvasók" közönségcsendjeiben nyerik el igazi értelmüket.
Valójában nem tudod mit beszélsz.
S kölönben sem itt kell "verni a nyálat" Gyula! Hanem el kell fáradni a következő Dokk estre, és majd a pódiumon "legyőzhetsz"!
Ráadásul nem szeretem ha valaki nyíltan a közösség szemébe hazudik. 2014-ben igenis "meggyilkoltad" a Bakony című ciklus indító versemet. Itt vannak az elmentett, akkori kommentjeid. Egyetlen betűt, vagy írásjelet sem változtattam rajtuk.
1.)
"Versnek nem nevezhető, költeménynek kifejezetten rossz, szabadversnek eléggé halovány! Aki nem tudja, tanítja?"
2.)
"Nem lett jobb. Túl sok személyes tényt tartalmaz, ami csak neked mond valamit, és az egyetemes mondanivalója a "jóságos ég mire játszanak ezek" sort kivéve a ködbe vész! Illetve onnan elő sem jön. Ebből a "szabadversből" egyetlen sort sem érdemes megjegyezni, tehát értelmetlen a léte. Nosztalgiázó katonatalálkozón esetleg felolvashatnád, bár a benne résztvevők ugyancsak nosztalgiázó nevetésén kívül nem aratna nagy sikert."
3.)
"Mi az Pálóczi, nem bírod az olvasó kritikáját? Nem mered megjelentetni a véleményeimet az állítólagos hatalmas versedről, ami előtt már leborultak a téged istenítő hallgatók egy felolvasáson?? Tudod, a verseket nem a szakembereknek írják, hanem az embereknek. Hallottál már róluk talán, tudod, van köztük buddhista, keresztény, ateista, trappista, abszurdista, román, görög, török, magyar, arab, zsidó, cigány, van köztük nő, férfi, leszbikus, homokos, nőfaló, kékharisnya, öreg, fiatal, középkorú, stb. stb. Egyben közösek: mindenek megvan a SAJÁT véleménye a dolgokról, az életről, a teremtőről, az anyagról, a nagy bumm-ról, a szexről, a szerelemről, a versekről, stb. stb.
Az, hogy te őket jó olvasó és rossz olvasó kategóriába sorolod (s természetesen a jó olvasó az, aki leborul nagyságod előtt, a rossz pedig az, aki kritizál téged), nos, ez egy végzetesen dilettáns, ámátőr felfogás. Hiába jelensz meg bárhol, ha így gondolkodsz, csakis ámátőr maradsz."
---
Idézett szövegek vége.
Most csak egyetlen viszontválaszt:
„Tudod, a verseket nem a szakembereknek írják, hanem az embereknek.” - írod. Csakhogy a szakember is ember. Meghatódni, katarzisba esni, tetszést érezni a szakember is csak emberi emberként képes. Abban szakember csupán, hogy az oda vezető utat tanulmányai során az átlagembernél jobban kiszélesítette. Ezért borzasztó, amikor a „tilinkós álparasztok” a tetszéshez vezető utat a korábban tanultakhoz képest valamilyen indítékkal ( gyakran vallásinak mondott, de valójában hatalmi okból) leszűkítik (mert „rázni akarják az öklüket”). Nála is erre kell gondolnom.
-------
Mindez megvan?
Vagy még mindig meg akarsz hazudtolni? Esetleg azt várod, hogy hálás legyek neked, károkozásodért, hiszen mindezek után - tényleg - csak három évvel később tudtam a Bakony ciklus folytatását megírrni?
Nem vagyok az. S mindezt jogom van újra és újra a fejedre olvasni.
Mindannyiunk okulására.
Mert mindebben a Dokk elbutult sötét oldala nyilvánul meg s a költészet több ennél - felöleli például a kísérletező experimentális irodalmat, amit Petőcz András helyesen határoz meg lentebb idézet kötetismertetőjében, s ahová a "Bakony" és a "Csak egy repülő" is tartozik.

A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: ouhh  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: z7th  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-03-19 21:35 paricska
2018-03-15 18:51 Vezsenyi Ildikó
2018-03-03 17:46 enigma
2018-02-20 17:21 Alba Sadi
2018-02-04 21:24 miss röfi
2018-01-26 15:05 stando
2018-01-23 21:20 Sági Ferenc Dénes
2018-01-16 21:04 F. Orsolya
2017-11-29 06:51 Gyurcsi
2017-10-29 11:27 szekszelvesztő
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-03-22 20:00   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2018-03-22 19:43   Napló: nélküled
2018-03-22 18:49   Napló: Baltazar
2018-03-22 18:07   Napló: Bossi alkotásai
2018-03-22 17:56   Napló: Frady Endre
2018-03-22 17:47   Napló: Frady Endre
2018-03-22 17:34   Napló: Frady Endre
2018-03-22 16:54   Napló: Frady Endre
2018-03-22 16:48   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2018-03-22 16:40   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ