DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2784 szerző 35605 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Imreh András
  A váltótárs
Új maradandokkok

Duma György: Temetén
Tiszai P Imre: kilencedikről (jav)
Szilágyi Erzsébet: HÜBRISZ
Gyurcsi - Zalán György: most akkor mikor
Mórotz Krisztina: Még én sem nőttem fel
Szikora Erzsébet: metamorfózis
Vajdics Anikó: Kasztíliai Izabella – tanulmány egy sakkjátszmához
Bakkné Szentesi Csilla: költözők-
Farkas György: Attribútum (jav.2)
Bakos Fanni: bipoláris
FRISS FÓRUMOK

Tóth Gabriella 15 perce
Nagyító 5 órája
Albert Zsolt 6 órája
Vezsenyi Ildikó 10 órája
Bakos Fanni 18 órája
Tesch Gábor Ferenc 19 órája
Wesztl Miklós 19 órája
Mórotz Krisztina 22 órája
Duma György 23 órája
M. Szabó Mihály 2 napja
Szilágyi Erzsébet 2 napja
Pálóczi Antal 2 napja
M. Karácsonyi Bea 2 napja
Bakkné Szentesi Csilla 2 napja
Berki Barbara Izabella 2 napja
Tóth János Janus 2 napja
Petz György 2 napja
Markovics Anita 2 napja
Tiszai P Imre 2 napja
Biró Erika 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Jó, ha a vége jó 43 perce
Zúzmara 55 perce
Seholsincs 56 perce
Conquistadores 2 órája
Minimal Planet 3 órája
Gyakorlótér 4 órája
Készül az album 4 órája
az utolsó alma 4 órája
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 5 órája
Volt egy pillanat 6 órája
Gyurcsi 7 órája
Bara 8 órája
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 11 órája
mix 19 órája
leállósáv 20 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: A VERS LEGYEN VELETEK
Legutóbbi olvasó: 2018-10-17 16:40 Összes olvasás: 8975

Korábbi hozzászólások:  
147. [tulajdonos]: LÁTVÁNYPÉKSÉG GONDOLATMŰHELY2018-09-18 01:20
Mint lentebb szó volt róla, Veresegyház polgármestere "kontaktszemélyt" kért fel arra, hogy a VERS-EGYHÁZ program megvalósulását segítse. Előzetesen szeptember 15-e utánra időzítettük levelezésünk folytatását.
E "látvány-pékség" gondolatműhelyben most következzék "kontaktszemélynek" küldött legújabb levelem néhány részlete.
-----------------------
( ... )
Vége a nyaralásnak (bár tegnap még úsztam a feleségemmel a szerintem még mindig 20 fokos Dunában), viszont ideje rátérni
korábbi témánkra: hogyan lehetne megvalósítani a VERS-EGYHÁZ programot.
S rögtön adódik egy régi mém, a Veresegyházi asszonykórus neve, annak beépítése a programba.
Most a kórus énekelhetne megzenésített verseket.
Mint említettem, szeretnék egy referencia-filmet csinálni a Dokk költőinek a verseiből, akiket a képen "felolvasok" - de stúdió hanggal.
S ebben az utolsó dalt - amit átküldtem - elénekelhetné az asszonykórus
Úgy tudom, ha nem is a régi Janicsák-formációban (- Száz lába van, hét foga: mi az? - Veresegyházi asszonykórus!), de a dalkör továbbra is létezik.
Ha már nem, akkor ezennel indítsuk el a "másodvirágzását" - mindenekelőtt ehhez kérem most a segítségét!
( ... )
Közben a VERS-EGYHÁZ mém beindult a facebook-on.
Magától!
Ha megnézi a facebook-on (amennyiben Ön is fent van, érdemes!) az oldal stábja által küldött "Augusztus-filmet" rólam, abba ők - anékül, hogy kértem volna őket - beleszőtték a VERS-EGYHÁZ mémet! Sőt, elhelyezték a város "történelmében"!
(2. link)
Ez tetszik!
Mindez azt jelenti, hogy érdemes az üggyel foglalkozni, mert spontán módon is közérdeklődésre tarthat számot!
Egyelőre itt tartok jelenleg.
Várom az Ön információját "kórus ügyben"
( ... )
2. link
https://www.facebook.com/paloczi.antal

146. [tulajdonos]: MAJD MINDEN DOKKER BESZÁLLHAT!2018-08-28 09:57
Tájékoztatom a Dokk olvasóit, hogy a VERS-EGYHÁZ fesztivál kezdeményezésem a helyi önkormányzatnál pozitív visszhangot kapott. E városnév átírással (amely a fesztivál kivételes alkalmából Veresegyház városnévtábláin is megjelenne, fesztivál védjegyként (a levédetés folyamatban), egyelőre egynapos megmozdulást tervezek. Ötletgazdaként, vidékfejlesztési tanulmányaimra támaszkodva.
Mint ismeretes, Veresegyház egyszer már képes volt egy teljesen új és példa nélkül álló kezdeményezés megvalósítására: létrehozta a Veresegyházi Medveotthont. Utoljára tíz éve jártam a városban - és a medveotthonban. A városban meglepett a fejlesztések sokasága - például nagyon tetszett, hogy egy belvárosi benzinkút nem máshol, mint egy tornyos, dísztéglás, a helyi utcastílusba tökéletesen beleillő épületben kapott helyet. És sok szép új egyéb épületet is emeltek, amióta nem jártam ott. A medveotthon meglátogatása során pedig az lepett meg, hogy milyen sokan látogatják és hogy mekkora ötlet a medvék hosszú nyelű fakanál segítségével, turisták által történő mézzel etetése.
Az állatok jól érzik magukat. Mint írtam lentebb, egy farkas egész közel jött a kerítésnél mézet kunyeráló medvékhez - ez is új ötlet, hogy a medvéket és a farkasokat együtt tartják egy hatalmas kifutóban, hiszen az alaszkai vadonban is együtt élnek. A farkas kezdett úgy viselkedni, mint akinek "saját története van". És valóban, a bozótból hirtelen előrontott egy több tagú farkasfalka és nekiesett e "magányos egyéniségnek" (ismert jelenség a Dokk majomszikla harcaiból). Csakhogy az intelligensebb volt náluk, s úgy intézte, hogy még a földön meghempergetve is egészen a medvék hátsó lábaihoz sodródjon. Mire a medvék felháborodottan támadtak rá az őt maga alá gyűrő "farkas kupacra", s még a végén ő hajtott végre sikeres ellentámadást az "utóvéddel szemben", miközben a farkasfalka kénytelen volt "elmenekülni".
E teljes élményanyag - addigra a VERS-EGYHÁZ foto performansz már megvolt - kellett ahhoz, hogy ne csak egy egyszeri választ adjak arra a szakmai vitára, hogy igenis KELL felolvasás, hanem országos mozgalommá fejleszthető versfesztiválként képzeljem el a VERS-EGYHÁZ akciót.
Közvetlen előzményként egy helyi költő az aznapi, a Dokk nevével meghírdetett kerti partyján, nem tervezett felolvasást, amit nehezményeztem. A vita elfajult, végül az illető kitiltott a veresi Dokk- találkozóról. (Pedig a Dokk egyik társtulajdonosa vagyok. És mindent megmozgatok azért, hogy Dokk rendezvény a jövőben ne jöhessen létre a verseink kötelező felolvasása nélkül. Írni nem kötelező, de amit írunk, felolvasni, igen. Mégpedig versalkotási okból: ki-ki így érti meg a saját szövegét. Elvégre költő iskola vagyunk, nem holmi matróz társaság. S még római Petronius által megírt Trimalchio is rendezett felolvasást a lakomáján, pedig ő csak egy felszabadított rabszolga volt.)
Így kerültem én aznap Veresegyházára.
Így tartottam meg a fotó sorozat dokumentálta mini versfelolvasás performanszomat. (Amihez majd a rossz, utcajazos hangfelvételt kicserélve, stúdió minőségű zenés versfelolvasást társítok, az éppen olvasott, velem együtt hét Dokk-szerző fotósorozatával, s felteszem a youtube-ra.)
A medveotthoni farkaskaland, majd a város beautózása, és az új fejlesztések megcsodálása nélkül azonban nem jutottam volna arra a következtetésre, hogy az immár az én szellemi termékemnek tekinthető (a levédetés folyamatban) VERS-EGYHÁZ logóval akár egy országos költészeti mozgalom is megszervezhető - Veresegyházon.
Mire azonban hazaértünk a feleségemmel (ő volt a fotósom), kész volt a terv.
S még aznap, a facebookon, a VERS-EGYHÁZ performansz felhelyezése után, a város elöljáróságának is írtam egy nyílt levelet, az alábbiakkal. Amire azóta megkaptam a pozitív választ, sőt, egyéb hozzászólás is érkezett.
Íme:
-----------


Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Városvezetőség!
Tájékoztatom Önöket és Művelt Közönséget arról, hogy a tegnapi napon, augusztus 25-én, én Pálóczi Antal, a www.dokk.hu irodalmi oldal, teljes néven Dokk Irodalmi Kikötő egyik szerzője, zenés versfelolvasást tartottam Veresegyházon, így változtatva át a települést erre az egy napra "Vers-egyházra". Ez most félig komoly, félig egy irodalmi tréfa rész volt, stílusosnak szánt válaszul egy szakmai vitában (a hanganyagot most vágom és hamarosan meghallgatható lesz). Felmerült azonban bennem, megörülve a település új fejlesztéseit látva aznapi város bejárásom során, hogy az év valamelyik erre kiválasztott napján a jövőben mindig lehetne egyszer Veresegyházból "VERS-EGYHÁZAT szervezni. Amolyan helyi "költészet napját", ahol a városi művésztelep alkotói is kiállíthatnának s különféle felolvasásokat, egész napos műsor-sorozatot, akár versmegzenésítő fesztivált is rendezhetnénk. Engedélyt kérve arra, hogy még a városnévtáblát is átragaszthassuk arra a napra VERS-EGYHÁZRA (ha már ennyire adja magát). Hátha ez a kezdeményezés idővel országos hírű rendezvénnyé nőhetné ki magát! A szervező munkát a Jónás Tamás és Lackfi János alapította, s jelenleg Papp-Fűr János költő főszerkesztésével működő, országos ismertségű Dokk Irodalmi Kikötő ebben érdekelt alkotói, az én irányításommal, magukra vállalnák.
Ezt a levelemet, ötletgazdaként, elküldtem a Veresegyházi Művésztelep vezetőségének is. Kalandra fel!
Pálóczi Antal

Veresegyház város hivatalos oldala:
Tisztelt Pálóczi úr! köszönjük az ötletet, továbbítjuk az illetékesek felé.
Pálóczi Antal:
Köszönöm a figyelmet! Közben a Dokk.hu irodalmi oldalon építi magát tovább az ötlet. Hogy hogyan, az ezen a linken elolvasható. https://dokk.hu/naplok/index.php...
Veresegyház város hivatalos oldala:
Tisztelt Pálóczi Antal!
Pásztor Béla polgármester úr örömmel fogadta az Ön kezdeményezését Veresegyházon.
Már csak azért is tetszett neki ez az elnevezést, mert évtizedekkel ezelőtt a paraszti világ is hasonlóképpen ejtette Veresegyház nevét.
Ebből adódóan egy picit múltidéző is ez a kezdeményezés, melyhez sok sikert kíván.
Üdvözlettel: Kovács Péter
Pálóczi Antal:
Nagyon örülök!
Tamás Filip:
Szégyen, ami a Dokkon zajlik ezzel a kezdeményezéssel kapcsolatban. Gyűlölködés, kicsinyesség. Mint volt főszerkesztő és művészeti vezető, szégyellem magam. Antalnak viszont szorítok. Valósítsa meg terveit.
---
Azóta a polgármester által kijelölt új kontaktszemély már szintén megkeresett levélben és felvettük a kapcsolatot.
A Dokk-on is csillapodni látszik az irigy meglepetés (hogy "miért én" - nos azért, mert ez nekem, nem pedig másnak jutott az eszébe, hiába lokálpatrióta vagy hiába rímes, kötött formát kedvelő költő valaki. Egyébként gyanakszom, hogy utóbbiaknál, nekem, a szabadverset kultiváló, mindig újítani akaró szerzőnek, kevésbé "kötöttek" a gondolataim. Talán ezért jutott - nekem - eszembe mindez, s nem az irígyeimnek.)
Mára szépen csörgedezni kezdtek a folyamatok.
S üzenem, hogy bárki jelentkezhet bármilyen jó ötletével. (Az irígyeim is.)
Pálóczi Antal

145. [tulajdonos]: KORR2018-08-27 12:23
Igen így helyes, nem Veresegyházán, hanem Veresegyházon.
Tehát korrigálva:

Országos költészeti mozgás indulhat be Veresegyházon, mint fontos vidékfejlesztési előrelépés, a VERS-EGYHÁZ ötlet megvalósítása során.

144. [tulajdonos]: VÁROM AZ ÖTLETEIDET2018-08-27 11:37
Én idáig, az én lerasszistázásomig és veresegyházi Gyurcsi féle Dokk-találkozóról történő kitiltásomig követtem a rendezvény szervezésének történetét.
Idézem a Dokk találkozó Veresegyházon? napló rám vonatkozó részét, Gyurcsi Zalán György tollából

76.    [tulajdonos]: Pálóczi    2018-07-19 09:08
Arra nincs módom, hogy ezt a cigányokat szőröstalpuzó, rasszista beteg alakot a Dokkon megrendszabályoztassam, de arra van, hogy a veresi találkozóról KITILTSAM.
Tovább nem indoklom, akinek ez nem elég, sajnálom.

(Pedig cigányozás a részemről, aki antirasszista szerzőként és újságíróként építem a Pálóczi nevet, egyáltalán nem volt.)
Előtte azt láttam, hogy továbbra sem válik "hivatalos programmá" a versfelolvasás! Márpedig nem játszásiból kell verseket felolvasni, ahogy a rendezvényen úgy-ahogy mégis történt, hanem költőiségből. Mert ez a legfelemelőbb irodalmi hagyomány és miért érnénk be kevesebbel! Lásd Honore de Balzac Elveszett illúziók című regényét, ahol a főhős, Lucien, így kerül költőként a szalonokba. Vagy az összes budapesti kortárs rendezvényt, ahol az est vagy megemlékezés hivatalos része után, úgynevezett szabad felolvasás következik - amerikai kortárs mintára, s mindenki felolvashatja egy-egy művét.
NEM FELOLVASNI a Dokk Irodalmi Kikötő nevével fémjelzett eseményen, abszurdum.
A Dokk költőiskola. Minden íróiskolában és kurzuson kiemelt követelmény a felolvasás. Nem a művészi előadás, hanem a hangos felolvasás. (Móricz Zsigmond például úgy bírálta el a kezdő író szövegét, hogy felolvastatta vele s ő csak beleélően hallgatott. S ettől a felolvasó maga jött rá, hol rossz, hol hiteltelen a szöveg.)
Nem felolvasni valamely Dokk rendezvényen, maradjon egyszeri eset - ne váljon igénytelen hagyománnyá!
Mint a Dokk egyik társtulajdonosa, mindent megmozgatok ezért!
Most például azt "követtem el", hogy a várost, Veresegyházát, VERS-EGYHÁZZÁ változtattam arra a napra. Hogy a vers felolvasás a városban MÉGIS (!) kortárs hagyománnyá váljon.
Százak - az idő folyamán ezrek - olvasnak majd föl a VERS-EGYHÁZ napokon.
Országos költészeti mozgás indulhat be Veresegyházán, mint fontos vidékfejlesztési előrelépés, a VERS-EGYHÁZ ötlet megvalósítása során. Mint említettem vidékfejlesztési mesterszakot is hallgattam az elmúlt években a Kaposvári Egyetemen. Vidékfejlesztési internetes lapot is indítok majd. (Jelenleg például azért tanulok törökül, mert a lapban feltárni tervezett török/magyar történelmi turisztikai lehetőségek kiaknázására készülök.
Várom tehát az ötleteidet a VERS-EGYHÁZ fesztivál sorozathoz.
Eddig, mint már írtam, ezek vannak meg:
Versmegzenésítő fesztivál.
Állatos versek fesztiválja.
Kisgyermekeknek szóló versek fesztiválja.
Megzenésített "felnőtt versek" fesztiválja.
Internetes költészeti fórumok fesztiválja.
---
Én most a levédetésen dolgozom.

Olvasói hozzászólások nélkül
143. weinberger: szabad, kötött[tulajdonos]: SZABADABBAK AZ ASSZOCIÁCIÓIM2018-08-27 10:13
Antal, ha értesültél az összejövetel történetéről, akkor megtudhattad, hogy több résztvevő is olvasott fel a saját műveiből, noha egyikük sem törekedett a teljességre (ez volt a játék lényege). Talán azért történt így, mert nem volt kötelezően előírva.

142. [tulajdonos]: SZABADABBAK AZ ASSZOCIÁCIÓIM2018-08-27 10:03
Szokolay Zoltánnak, úgy látszik, nem fér a fejébe, hogy miért nekem jutott az eszembe a VERS-EGYHÁZ őtlet, aki eslősorban szabad verseket írok. Szemben ővele, aki a kötött formát kultiválja s szemben Gyurcsi Zalán Györggyel, a helyi lakossal. Aki kitiltott az aznapi saját rendezvényéről, s épp ezért kényszerültem Veresegyházát arra a napra VERS-EGYHÁZRA "átváltoztatni". Hogy mégis legyen "kötelező versfelolvasás", amely az ókor óta minden művészeti lakoma része, beleértve a Festetics rendezte Keszthelyi Helikont, ahová Berzsenyi a magyar irodalom legszebb ódáit írta.
Tehát miért nekem, szabadvers költőnek, s nem a kötött verseket író szerzőknek jutott eszébe a VERS-EGYHÁZ ötlet?
Talán épp a kötött gondolkodásuk miatt!
Amely - ezek szerint - zsákban futásra kényszeríti őket, szemben velem, szabadvers kedvelővel, akinek - ez az eset bizonyítja -, szabadabbak az asszociációi.

141. [tulajdonos]: ÉS MOST JÖTTÖK TI2018-08-27 09:33
Most megint "szögön találtad a fejet".
A sunyizmusra adott válaszok, magával a sunyizmussal együtt - szemben a teremtő elme és a kreativitás ajándékaival - idővel lényegtelenné törpülnek.
Így lesz majd a VERS-EGYHÁZ fesztivál ötlet esetében is. Hiszen jó esetben országos mozgás indulhat be ezzel, a megfelelő vidékfejlesztő koncepció segítségével, amelyen már dolgozom.
Hogy végül megszólalhasson a 12 húros gitárom is. Immár több tucat fellépő több tucat más hangszerével azonos napon.

Versmegzenésítő fesztivál.
Állatos versek fesztiválja.
Kisgyermekeknek szóló versek fesztiválja.
Megzenésített "felnőtt versek" fesztiválja.
Internetes költészeti fórumok fesztiválja.
És most jöttök Ti, a többi ötlettel...
Én most a levédetésen dolgozom.

Olvasói hozzászólások nélkül
140. weinberger: mérleg[tulajdonos]: ÍGY SZÜLETETT A "VERS-EGYHÁZ" 2018-08-27 09:01
ANtal, noha számos hamisállítás, torzítás, sejtetés, talán még lájkos provokáció van mind ebben az utóbbi, mind számos megelőző - szokásosan túlságosan terjedelmes - fejtegetésedben, nem szállok vitába eggyel sem, mert a mellékelt településtáblás fényképed tartalmaz egy minden negatívumot kiegyenlítő, sőt, számomra semmissé tevő elemet, amely megérdemli, hogy új sorban kezdve nevezzem meg:

Neked van egy tizenkét húros gitárod, amely értő kezekben kincs.

139. [tulajdonos]: ÍGY SZÜLETETT A "VERS-EGYHÁZ" 2018-08-27 08:24
Hogyan keletkezett a VERS-EGYHÁZ ötlete?
Az egész problematika abból fakadt, hogy előre kikötöttem, csak akkor mennék el a veresegyházi Gyurcsi Zalán György Dokk-találkozóra, ha lesz, ha lenne előre betervezett versfelolvasás.
Mint a világ összes mecénás találkozóján és művészeti szalonjában, ahol költők jönnek össze. Ez már az ókortól így volt, a Petronius írta Trimalchio lakomájától kezdve egészen a mostani Gyurcsi rendezvényig - mert ott ez a hagyomány, érthetetlen kicsinyességek következtében, váratlanul megszakadni látszott.
Ilyet is lehet, csak akkor ne Dokk-találkozó legyen a lakoma, amit a Dokk egyik résztulajdonosaként idővel szeretnék is megszavaztatni, hanem Gyurcsi vagy más nevű (de ne Dokk) találkozó. Elvégre a Dokk mégis csak egy irodalmi kikötő, nem legény egylet, nem sörbarát klub.)
A szakmai vita végül rasszistázássá fajult és az én veresegyházi "Gyurcsi estről" történt kitiltásommal ért véget (illetve a bíróságon folytatódik még). Erre válaszul "változtattam át" arra a napra VERESEGYHÁZÁT VERS-EGYHÁZZÁ. Hogy mégis legyen aznapra versfelolvasás.
Mert nem előbb kell megszeretni egymást emberként a költőknek, és utána elolvasni vagy meghallgatni egymás verseit, hanem előbb a verseit kell meghallgatni, és az alapján megszeretni őt.
1.)
"Olvastam költőtárs, olvastam művedet" /Petőfi/
2.)
Rózsafavonóval mélyzengésű húrhoz,
surlódjék ez írás Móricz Zsigmond úrhoz." /Ady/
Aki ezt nem érti, aki ez ellen próbál hatni smúzolással, kedveskedéssel, partik rendezésével, az költészeti szempontból tévúton jár.
Erre csak egy stílusos válasz lehetséges. Országos VERS-EGYHÁZ mozgalmat indítani, s az egész várost egy napra a felolvasások színterévé tenni.
Most e szellemi termék és a védjegyének oltalom alá helyezése következik.
Kevesen tudják rólam, hogy az ELTE előtt a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola, a Kaposvári Egyetem elődjének állattenyésztő szakán is diplomát szereztem. S hogy pár éve, az egyetem vidékfejlesztési mester szakára is visszairatkoztam.
A VERS-EGYHÁZ mozgalom megvalósításához tehát mint vidékfejlesztő állok hozzá, talán külön vidékfejlesztési lapot is indítok (a török nyelvet például a hódoltsági területek jövőbeni történelmi-turisztikai mozgásai miatt tanulom).

Olvasói hozzászólások nélkül
138. Pálóczi Antal: Re: SZOKOLAY SÜLETLESÉG2018-08-27 08:20
Nem tettem tehetségesebbé az ötleteidet, Zoltán, mert fasl ötletek voltak - pedig ha lehetett volna, "megváltoztattam volna" azokat. "Másszalhangtorlódászosz" szószedeted így: - kuka.
De több van benned! Ne add fel még!


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-10-14 07:50 Kosztolányi Mária
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
2018-08-14 19:14 Bátai Tibor szubjektív
2018-08-11 07:26 Bakkné Szentesi Csilla
2018-08-10 18:27 Szemezgető/Ivànyi Mònika
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-10-17 18:12   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2018-10-17 18:05   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2018-10-17 17:36   új fórumbejegyzés: Wesztl Miklós
2018-10-17 17:34   új fórumbejegyzés: Wesztl Miklós
2018-10-17 17:32   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-10-17 17:31   Napló: Zúzmara
2018-10-17 17:31   Napló: Seholsincs
2018-10-17 17:24   Napló: Minimal Planet
2018-10-17 17:15   Napló: Jó, ha a vége jó
2018-10-17 17:15   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella