NAPLÓK: A vádlottak padján Legutóbbi olvasó: 2024-07-27 05:51 Összes olvasás: 60361836. | [tulajdonos]: Az én füveskönyvem 81. | 2024-05-08 07:45 | A reszelt almáról
Nem hiszek abban, hogy lenne egy, egyetlenegy „kitüntetett” gyümölcs, aminek fogyasztása meghosszabbítaná az életet. Abban jobban tudok hinni, hogy a GYÜMÖLCS meghosszabbítja az életet, mert a testünk hálás, ha „pihentető üzemmódra” váltunk, és éjszakára nem csülökpörköltet eszünk nokedlivel, lefekvés előtt két órával, hanem egy finom, könnyű joghurtos gyümölcssalátát. Mindenki próbálja ki mindkettőt, mondjuk két egymást követő este, és meglátja miről beszélek. Persze míg fiatal az ember, addig a gyomra mindent MEGEMÉSZT, könnyen túllép a stresszen is és az étkezés okozta esetleges gyomorbántalmakon is. Fiatalom az ember nem nézi mit eszik, mert ZABÁL, legszívesebben felfalná a világot úgy ahogy van. Minden jót megenne, meginna, minden nőt megszerezne, mindenütt ott lenne, és ehhez nem kell fiatalon semmire sem vigyázni, alaptermészete ez a fiatalságnak. Anno, Márai életében a Föld lakossága 2-2,5 milliárd fő volt. Ahhoz, hogy ezt az „embermennyiséget” jóllakassák, nem kellett akkora tömegtermelést végezni a mezőgazdaságban, ami indokolta volna a GÉNMÓDOSÍTÁST, a különféle mérgek, rovarírtók, gombaírtók alkalmazását, akkoriban nem permetezték a napraforgót, a repcét csak azért, hogy EGYSZERRE száradjanak le a növények, és az aratás tervezett időben kezdődhessen meg. Magyarán: Márai feltehetően EGÉSZSÉGES almát evett minden nap reggelén, míg a mostani Márai NEM TUDNÁ, mit is eszik, milyen anyagot visz be a szervezetébe. Igaz, az alma most is vízhajtó, és rostjaival a széklettételt normalizálja, tehát az eredeti tulajdonságát is megőrizte. Ahogy nem tudjuk, hogy hosszú távon MIVEL JÁR a mobiltelefon használata, úgy azt sem tudjuk, a génmódosított, vegyszerezett gyümölcsök, termések elfogyasztása mit okoz a szervezetünkben. Túl rövid ideje rendezkedtünk be tömegtermelésre, ilyen esetben 50-100 év még nem mérvadó. Sokan hisznek a biogazdálkodásban. Én is hiszem, hogy nem kell annyi vegyszert használni, ha paradicsomot, almát, vagy barackot akarok enni. Viszont ebben az esetben fel kell készülni arra, hogy SZABÁLYTALAN formájú almát, barackot vagy paradicsomot fogok enni állandóan, vagy épp foltosat, netán itt-ott hibásat: mert a valódi biogazdálkodás, a vegyszermentesség valamiféle VISSZATÉRÉS a tömegtermelés előtti időkbe, ahol is a termék egészségessége TERMÉSZETES volt, és senki sem a BIOTERMÉKET kereste, mert evidens volt, hogy az. Immáron nyolc milliárd (8 milliárd) embert kell eltartania élelmiszerrel ugyanannak a Földnek, és az emberiség létszáma látványosan növekszik. Ezt csak úgy tudják elérni a gazdálkodók, ha minden praktikát bevetnek a terméshozamok növelés érdekében. Manapság nem nagyon tudjuk, hogy mit is eszünk. Az élet ezen területén is a BIZALOM ez, ami meghatározó. Mert csak remélni tudjuk, hogy egy termelő, aki tudja, hogy rokonai, barátai, ismerősei is ugyanazt a terméket veszi meg a piacon mint egy számára vadidegen, ezért egészséges, nem mérgező termékeket állít elő. (Bár, ahol a pirospaprikába képesek voltak téglát reszelni „térfogatnövelőként”, ott minden megtörténhet.) Ilyen okfejtés után a reggeli napi reszelt alma lehet, hogy nem is olyan jó opció.
| |
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak. Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
|
|