DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2828 szerző 37054 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Z. Tóth Imre
  Levél Fukusimából
Új maradandokkok

Bara Anna: életbezártak
Nyári László: Kísérleti
Varga Árpád: apevák (No. 4)
Albert Zsolt: HAJNALI FRONT
Kiss Anna Mária: Pufikához
Szilasi Katalin: Várakozás
Petz György: Lomtalanítás fohász
Vajdics Anikó: Egy éjjel
Bara Anna: alteregók
Farkas György: Öregszik
FRISS FÓRUMOK

Ötvös Németh Edit 2 órája
Kiss Anna Mária 7 órája
Péter Béla 19 órája
Gyors & Gyilkos 23 órája
Tóth Gabriella 1 napja
Nagyító 1 napja
Pataki Lili 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Albert Zsolt 1 napja
Gulisio Tímea 2 napja
Nyári László 2 napja
Szilágyi Erzsébet 2 napja
Horváth Tivadar 2 napja
Fekete Orsolya 2 napja
Varga Árpád 2 napja
Gyurcsi - Zalán György 2 napja
M. Szabó Mihály 2 napja
Farkas György 3 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Zúzmara 42 mp
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 34 perce
Baltazar 1 órája
Sorrento 5 órája
Bara 5 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 6 órája
PIMP 6 órája
Ötvös Németh Edit naplója 7 órája
nélküled 9 órája
történések 9 órája
Hetedíziglen 10 órája
Qui? 17 órája
leállósáv 19 órája
Frady Endre 21 órája
Minimal Planet 21 órája
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: történések
Legutóbbi olvasó: 2020-03-28 18:23 Összes olvasás: 9788

Korábbi hozzászólások:  
198. [tulajdonos]: semmi2020-03-28 09:12
Aludt. Teste jelzéseire lassan reagált. Rengeteget teát ivott az este megint mennie kell. Nehezen ébredt tudatára. Nem emlékezett az álmára, ha egyáltalán álmodott valamiről. Egy dolog viszont élesen megmaradt benne. Egy férfi arca. Élesen rajzolódott ki az alak a homályból, Elvishez hasonló göncben, de nem a hírhedt fellépőruhái egyike volt, hanem csak a stílus hasonlított rá. Nagy övcsat, selyeming, elegáns nadrág, nyakkendő. A színei, bordó, arany, fekete, fehér. Merőben nézte a nőt, aki soha nem látta még ezt az arcot. Illetve ha jól meggondolja mintha egy apa és fia arcvonásai keveredtek volna össze. Piaci árusok voltak, mindenki csak úgy ismerte őket, hogy Obrin és Krisztoforó.

197. [tulajdonos]: Álom2020-03-27 08:30
Álmodtam.

Kulcsot akartam másoltatni, de nem volt nyitva semmi. Az ingázó középvezetőm, megölelte az adminisztrátori teendőket is ellátó hölgyet, pedig most tilos. Az volt benne a furcsa, hogy köztudott erről az emberről, hogy képtelen elviselni a testi kontaktust. Miután elengedte a nőt, hozzám lépett, átölelt és mellkasát a mellemhez dörzsölte. Megütközve bámultam az arcába. Soha nem láttam még így viselkedni. Közben sírásra görbülő, lefittyedt ajakkal nyöszörögte, hogy megkapta a vezír a kórt. A középvezető pártállása ismert, ezt sem értettem.
(Láttam olyan robotos filmet, ahol a delikvens nyakához csatlakoztattak valamit)
Nekem a farkcsontom fölé csatlakoztattak valamit, nem tudom kik, nem láttam hol vagyok.
Reggel felébredtem, és megvakartam az említett területet. Tenyérnyi felületen, apró tűszűrásnyi sebek borították. Sehogy nem tudtam megnézni a tükörben, csak éreztem és le is vakirgáltam őket.
Kezd megbomlani az elmém, vagy tényleg nem értem.

196. [tulajdonos]: izgatott 2020-03-25 13:48
Álmodtam.

Lekopott a körömlakk a lábujjamról, de nem foglalkoztam vele. Egy díszes teremben álldogáltam zokniban és szandálban, barna Beatles frizurás, barna ragyogó szemű kisfiú leselkedett a bordó függöny mögül, aminek redőit aranyzsinór fogta össze.

Sétálóutcán siettem magassarkúban. Újra a teremben voltam, de sokkal kisebb lett, most a földszint helyett, az emeleten voltam. Kis köralakú asztalnál üldögéltem, kávé volt előttem. Sehol senki, gyorsan lerúgtam a cipőmet és
elkezdtem festeni a kopott lakkot a körmeimen. Mire végeztem, lépteket hallottam, a középiskolai osztálytársaim közül negyen jöttek fel a szűk csigalépcsőn. Eldugtam a lakkot és a lábam. Még nem száradt meg, így nem tudtam visszabújni a lábbelimbe. Akkor jutott az eszembe, hogy már nem borotválkoztam több mint egy hete.

195. [tulajdonos]: nem tudom2020-03-24 19:30
Az a baj, hogy olyan bizonytalan vagyok mint egy naposcsibe, vagy csirke. Soha nem tudtam, mint mondják. Ráérő időmben összeolvastam fűt, fát, bogarat. Félelmetest és kevésbé-t. Egyszer nyugodtan üldögéltem, máskor a plafonon rohangáltam a frásztól, higy mi lesz?! Most akkor elkapom, vagy nem? Enyhe, vagy súlyos lesz, ha igen. Ha nem, akkor vírushordozó leszek- e? Megfertőzöm az összes kedvelt embert? Mi lesz velük? Basszus, megyek hintázni a csillárra.
Olaszország félelmetes, katasztrófa. Hullahegyek. Miért? Sok az idős? Sok a fegyelmezetlen? Sok a szövődményes? Mitől függ? Ne figyeljek oda? Ugyis mindegy. Akinek mennie kell az megy?

194. [tulajdonos]: no problem2020-03-23 13:55
Most folytatom a levezetést.

Tehát valószínű a lakoság 60%-a fogja elkapni.
Ebből 80%-nak egyhébb tünetei lesznek. A maradék 20% lesz nagyon beteg.
A halálozási ráta, Kínában megváltozott, nem 3, valamennyi, mert rengeteg esetről nem is tudnak, enyhébb lefolyású, stb, tehát a fertőzöttek számáról nincs pontos adat, legfeljebb feltételezett a számok függvényében. Igy a halálozás 1, valamennxi körül mozog.
Abszolút nem értek hozzá, csak nekem szükségem van, valami kapaszkodóra, mielőtt elesem.

Amíg tudok kapaszkodni nem fogok elesni. Ez ilyen szabály nálam. Szabálykönyvem fontos lapja.

193. [tulajdonos]: igen2020-03-23 13:47
Kaptam egy kedves választ. Idézek belőle.

Egy nőt kerget álmában egy sötét alak.
Fut, fut előle, de végül nem bírja tovább, megáll és bátorságát összeszedve szembefordul és megkérdezi: Miért üldözöl engem? Mit akarsz tőlem?
Mire a sötét alak is megáll: Honnan tudjam, te álmodsz engem?

Milyen igaza van.

Köszönöm!

192. [tulajdonos]: :(2020-03-23 09:19
Sajnos nem kaptam álomfejtésben segítséget. Igaz most mindenkinek van más gondja. Nézem a statisztikát, elborzasztó. Saját gondolatból, nem pánikkeltésnek, mert távol álljon tőlem. Azt gondolom, hogy a lakosság 60%-a fog megbetegedni, van aki észre sem fogja venni.

191. [tulajdonos]: kíváncsi2020-03-22 12:08
Aki esetleg járatos az álomfejtésben és van ötlete, szívesen fogadom!

190. [tulajdonos]: nyugtalan 2020-03-22 11:12
Álmodtam. Kuszaság, remélem le tudom írni.
A lányommal és az unokatestvérével valami búcsúszerűségben töltöttük az időnket. Kedvenc játékuk egy Barbierózsaszín furcsa szerkezet volt, nem láttam pontosan micsoda, de szövevényes, pörgettyűs gépezet.
Boldogan vették birtokukba.
Ahogy ott álldogáltam, telefonhívást kaptam, aki ismerős lenne az álmomban, tudná, a térképet, mert a helyszínen jártam már valóságban is.
Azt mondták, hogy menjek a trafóháznál lévő keteszteződéshez. Megvárrtam mire a lányok kijönnek a szerkezetből és elindultunk. Kétoldalról fogták a kezem és csacsogva ugra-bugráltak.
Mikor odaértünk a férjem pont akkor szállt ki egy fekete Volvóból és helyére a sógornőm öccse ült, mellé a felesége. Az autó felém eső oldalának hátsó ablaka félig le volt engedve. Láttam anyósomat friss frizurával erősen gesztikulált, miközben egy számomra idegen nővel trécselt. Nevetgéltek, minket nem vett észre, végig egy harmadrészt láttam az arcéléből.
Az autó elindult, férjem gondterhelten nézett utána.

Váltott a kép.
Rajtunk kívül mindenki eltűnt, a sógornőm termett mellettem. Elmondta, hogy vércukorellenőrzésre kellene vinnie a fiát, de nincs kész az autója, szeretné elkérni az enyémet. Előkerestem a kulcsot és átadtam neki. Kiderült, hogy a fia fog vezetni a nővérének a kezét fogtam éppen, aki tízéves volt, a fiú valahogyan sokkal idősebbnek látszott pedig kora szerint öccs volt nyolc éves, a mérete pedig megfelelt tizennyolcnak.
Elmentek.

Hirtelen lefékezett egy bálna méretű fehér BMW, negyvenes nem szép arcú nő szállt ki belőle, egy kislányt és egy kisfiút vonszolt maga után. A rendkívűl jóképű sofőrhöz egy szót sem szólva, bevágta az ajtót. Az autó elhajtott, gondolatban követtem. Egy darabig tepert a sofőr, aztán megállt a közeli buszmegállóban. Csinos nő pattant be mellé az anyósülésre, a merev férfiarc ragyogni kezdett.
Elhajtottak.

Ezután engedett tovább az álmom. Mire végeztem a kisfilmmel, a negyvenes megelőzött és velük megtelt a Barbies játék befogadóképessége.
Türelmesen álldogáltunk, a lányok szorongatták a dupla jegyüket. Világosan láttam rajtuk a feliratot. Barbie 1, Barbie 1, Barbie 2, Barbie 2. Ciradás, jó minőségű papíron rózsaszínű, arany felirat. A baba buta üveg szeme is jól látszott rajta.

Nem bírtam már és udvariasan megkérdeztem, hogy meddig akarnak még a gyerekek bent lenni. A nő elkezdett ordítani, nem hallottam mit, csak láttam eltorzult arcát, halantékán kidagadó ereit, remegő szája széléről, apró nyálgolyók repültek felém.
A pepita zakó egyhén remegett hurkás felsőtestén, tokája hullámzott a dühtől.
Meglepetten bámultuk egy darabig, aztán odébbálltunk. Körbenéztünk a vurstliban, gondoltam felugrunk egy ismerős nénihez, akit már régen nemláttam, megnézni hogy van, aztán mégsem tettük. Egy fedett piac mellett is elmentünk, zárva volt.

Mire visszaértünk a Barbies pörgetőhöz a randa nő eltűnt gyerekestől.
Hely is akadt a gépezeten. A kezelő feleségére bíztam a lányokat és nekiálltam megkeresni az autómat, mindenhol ezüstszínű kiskocsik sorakoztak, nem teljesen egyformák, csak méret és színazonossak. Telefonon tartva a kapcsolatot sógornőmmel össze-vissza rohangáltam a panelépületek között. Egyre rémültebben tekintgettem körbe. Soha nem találtam meg, mert felébredtem.


189. [tulajdonos]: nyugtalan 2020-03-21 11:03
Olvasom a híreket. Olaszország háborús övezet. Közben gondolkodom.

Az rendben, van, hogy jelen állapotban otthon marad mindenki, aki tud. Akit még nem rúgnak ki addigra, mikor lassacskán a jelenleg is munkába járók mellé újabbak csatlakoznak. Aztán mi lesz?!
Lehetséges, hogy nem tudjuk elkerülni a bummot. Állitólag, az ilyen fokú lassítás mellett akár novemberig is eltarthat ez a borzalom.
Nem tudom, senki nem tudja, csak gondolkodom.
Olvastam valamit a vércsoport alapján válogató vírusról. A koronás fattyának olyan ízlése van, mint egy kifinomult drakulának. Valamelyik vér jobban ízlik neki, a gazdatestet ezzel amortizálja.
Állítólag a 0-ast nem komálja.
Persze ez nem habos pite a nullásoknak, csak egy teória Kínából, vagy álhír, valami eszementtől, ki tudja mi az igaz és mi nem.Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-03-28 18:37   Napló: Zúzmara
2020-03-28 18:32   Napló: Zúzmara
2020-03-28 18:03   Napló: N. D. S. L. (Vajdics Anikó)
2020-03-28 16:42   Napló: Baltazar
2020-03-28 16:11   új fórumbejegyzés: Ötvös Németh Edit
2020-03-28 15:22   új fórumbejegyzés: Ötvös Németh Edit
2020-03-28 14:20   új fórumbejegyzés: Ötvös Németh Edit
2020-03-28 13:35   új fórumbejegyzés: Ötvös Németh Edit
2020-03-28 13:30   Napló: Sorrento
2020-03-28 13:18   Napló: Bara