emlék szürkében
2007 01 21 éjfél
jut eszembe mackó
emlékszel mikor egy kiállításon
majdnem felpofoztad
a legnagyobb górét
legbefolyásosabbat
aki kezében tart mindent
ezen a piacon
(te
igen te
egy ilyen játékmackó
csakúgy lazán
semmi düh
egy pillanat alatt
ebből is humorosan jöttél volna ki
tudom
s akkor fényre derült volna idővel
bár keserves kínok közt
minden
megleptél volna mint
akkor az áruházban
mikor ijedségemben remegni kezdtem
vagy az utcán
de az már nem lett volna olyan vicces
ma sem hiszem
hogy akár megtörténhetett is volna
akármelyik)
ha nem tartalak vissza
isten úgyse megteszed
már ahogy ismerlek
képes lettél volna
miattam
értem
ma már persze te is higgadt vagy
egymáshoz nőttünk
s kettőnk közül te vagy a bölcsebb
sosem hittem volna
hogy ezen még
egyszer mosolyogni fogok
magamban
Te mackó:
Lehet hogy egyikünk sem normális egészen?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.