Magamnak
Magamnak írok. Kinek másnak?
Magamnak szól e vers,
ha lesz belőle egyáltalán
valami versnek látszótárgy
vagy valami hasonlatos,
ahhoz mit nevezhetünk talán annak,
joggal vagy jogtalan.
Vagy lehet, letörlöm majd,
mint táblára firkált kréta csíkot,
s azt mondom: - Nem is létezett.
Olvas-e még, valaki verset?
Érti-e művemet majd a publikum?
S kritikusok vajon fanyalognak?
Engem mind ez, már nem érdekel.
Ki költő lett, Isten tette azzá.
Rávetve vállára kínzó keresztjét,
útjára e szókkal bocsátva:
- Menj hát alá e földi pokolba,
álmodj és remélj, igazabbul,
s szebbet mint bárki más!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.