Gondosan tekintek
Az apró erdőkre,
Szétválasztom a baglyot
És a holt cinegét;
A gyöngyfüvü rét
Gubacsait, túrásait szemezem,
Megőrlöm a pille-bokrot és
Érc fenyőket szárítok az
Alkony aszályos ajkain.
A liget karimáján csorgó
Langy folyót titkon hevítem,
S Hosszú szellővel kavarok
Csöppnyi virág-aromát.
Kávét főzök a szürkületből.