koboldológia
Azért oly pontosak a kis koboldok,
mert lakhelyük egy óriás óramű,
koboldalakja körbekongja: boldog,
ki látja már: az órás formahű!
A lenge inga sosem üt bolondot,
kiáltja rád: a sáros por, s hamu
helytáll, ha testbe zárva körbelenged,
s a mű során a csontba forr a tű.
Ezért köszönd, ha csontod roppan egyet,
mert dús gyökérre fente vasfogát,
mert gyönge húsból épít, s úgy tekerget,
mert lepke szárnya bontja báb falát,
megrebben szárnya, s új szívet melenget,
mert kincsen ül, de kincse lát csodát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.