Fizetésnapomra
Ha több nem is, de ennyi jár
döntöttem el, bekapok pár
falat
halat.
Nosza, halászlét rendelek
s mivel nem tiltja rendelet
falom
halom.
De micsoda szörnyű, rém eset,
a hallevembe egy légy esett!
Az ám!
Lazán!
Tekintetem mint szikla, zord,
ijedt pincérem összehord
hetet-
havat.
Már szánnám őt - szelíd szava-
de fülemet sérti mondata!
Gagyog
s ragyog:
- Mivel mégis több húst evett,
ön ezért nyolcezer helyett
tizet
fizet! -
Jóllakva nem, torkig vagyok!
Fizetek gyorsan és hagyok
hevet,
levet!
Esetem bensőmig hatott!
Nem értem, hogyan válhatott
hallá
a lé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.