Hogy mik vannak..!
1. hát nem különös...
...hogy ez a tátott szájú Bandi fogta meg
hiszen egybefolyt a taknya-nyála
meg csak gügyögött és vigyorgott
és hogy éppen ő
nahát mit szól ehhez
az orrát piszkálta mindig
nem nőtt be a feje lágya
gyerek maradt
emlékszem tízéves lehetett
mikor megsajnáltuk a nyomorultat
és átkértük egy hétre hozzánk
szombaton disznótor volt bezabált
csak nyögött és röhögött kínjában
kétszer is befosott mire a tanyájukra
értünk vele
és látja Katókám
nem azért mondom
de hogy épp ez a szaros kölök
fogja meg az Isten lábát
és csak lógjon rajta sikoltozva
kékülő ajakkal
2. egyébként...
...a szomszédnak lánya született
ő meg leitta magát bánatában a sárgaföldig
alig talált haza
ordítozott hogy hol a háza
kidőlt a kerítés nem ismerte meg
megfordítottátok a házamat kiabálta
letörtétek a sarkait
pedig amúgy is elég baj volt náluk
az ágyak alatt izzottak
és elhamvadtak a pormacskák
mindenfelé poregerek cincogtak
még jó hogy lett ez a gyerek
mondta az anyósa a küszöbről
míg ők ebédeltek
jó hogy lett illik a zugba jó lesz a hamuba
és rájuk csukta az ajtót
majd meglátjuk mamóka
mondta a szomszéd
és nyelte a kenyeret
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Tiszatáj, 1992.06