azon a délutánon még tornászni próbált
a lány győzte meg hogy a torna jó dolog
sokáig ült széles terpeszben a szőnyegen
hasa harminc éve nagyobb mint mellei
s az utolsó tíz előrehajlásról elfeledkezett
a meleg zuhany most is ugyanúgy jól esett
nem számított hogy ez hetven éve tart
elfeküdt lazán a testre formált kádban
később az utcán megcsörrent a siető villamos
akkor már tudta a lány érkezését így várja meg