az ünnep előtti üres tálból csigalépcső kanyarog lefelé
a tojás, az alma takaróját többé nem teríti szét kezem
a polcokon lakó isten nyakkendőt kötött útrakész
egy sereg ünnepi ruhás kiáltozás jön holnap érte
átvillan bennem egy a lakat formájú mozdulat
majd mielőtt elindul a nyakkendős
összeszedeget engem
s a tálba tesz.