Vége van
Soha ne fogom elmondani,
nem lehet, ahogy vízen is csak
a jövőben jár, ki talpon marad,
soha nem fogom megélni,
nem lehet, ahogy kiszárad
a föld, majd eső áztatja megint,
s mit terem, napnak mutatja csak.
Nincs tovább.
A jövőből visszajöttem,
s lásd, most hiába jönne a halál,
nem találná vágyott birodalmam,
csönd van, csak giliszta rág csöndesen,
a felszínre tolja apró kupacát,
aztán tompa fordulással,
ferdült arcát mutatja az idő.
Vége van.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.