Giccses apokalipszis
Avagy a lírikus halál
És elborítanak engem mindenek.
Jönnek a vidám rózsaszín felhők,
körém keverednek,
lágy harmatcseppjeik végigsimítják karomat.
És jön az édes tudatlanság is,
mely elragad a metszéspontok fájdalmától,
s mint a búzamező, egész leszek.
Múzsalányok táncától részegen
hajladozok a lágy dallamokra.
Oh, Isten szelíd és simogató
hangján szól az égő csipke bokra.
Apró méhek zümmögve formálnak
mosolyt a levegőbe, együtt mozognak,
mint a tengerben a heringek,
s harmóniájuk a szél suhanására
válik végleges összhanggá.
És a lepkék színpompája játszik
az azúr éggel: él a horizont.
Fogócskáznak a szőke gyermekek,
nevetésük a mondatvégi pont.
Elborítanak engem mindenek.
Az irodaházak tornyai
pehelykönnyű súlyként lebegnek vállamon,
a halálnak mondom ki a boldogító igent,
így hangzik el a boldog évek tetőfoka.
Mert elborítanak
engem mindenek. Mintha cukorkát
kérne: tartja a tenyerét Isten,
és lefordítja, lassan rám teszi,
kunyhót formál. Jó lesz nekem itt benn.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.