fölülrõl minden
Anya a kimondhatóban hisz
apa a kimondhatatlanban
ezt onnan tudom
hogy amikor ordítanak egymással
mindig apa hallgat el először
én ilyenkor már a diófa tetején kapaszkodom
kivéve hogyha esik az eső
hull a hó vagy ilyesmi
innen fölülről minden fordítottan arányos
a kicsiből nagy lesz
a nagyból kicsi
a kimondhatóból kimondhatatlan
az ordibálás is lecsendesül
a levelek zizegése viszont tengermorajlás
és amikor egy aranylevél lehullik
csak azért nem engedem el én is az ágat
mert odaát várnak
öreg hajóst a túlsó parton
és amíg valaki vár rád
addig még bízhatsz benne
hogy a kimondhatatlanból egyszer
kimondható lesz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Pannonhalmi Szemle, 2003/4