Bátor Gábor
Három nyáron háton-távol
Sátortábort látott Gábor
Párszor Gyálon, máskor máshol,
Sárbogárdon, tán Pomázon.
Sár volt, zápor, ámhogy Gábor
Három "tájmot" mászott százon,
S kár, hogy már gyomrából látszott
Távozás, s most fázott rá Ó!
Rázós csávó álomvázon
Gábor hátsóján sokpár órás
Bombás nyomást próbált szólván:
Rossz fát loptál, okád voltál.
Most Gábor fájón támog házhoz,
Ágyhoz, s álmos fátyol párog.
Távol, sármos tájon jár most,
Kárpótlás, hogy látszón fáj ott.
Hányszor álmodsz várról Gábor?
Bárhogy látod, szálló kámfor,
Bálon lábod máshogy táncol,
Álnok hályog-látnok átok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.