Ne bántsd...
Ne bánts,ha ma még kételyt szül bennem a szó
Menny, és pokol közt,hogy magamra találjak
Kutatom árnyban a fényt, s fényben az árnyat
Hogy értsem is azt,amit hinnem lenne jó
Az,hogy a Napra, és a Holdra nézhetek
Nem kápráztat el e koronás fők éke
Azt keresem,mért hullnak előttük térdre
Bűvkörükben a bolygók, s csillagrendszerek
És mért űz,mért hajt az utolsó csepp vérig
Kutakodó elmém a felismerésig
Hogy hitet tegyek csupán csak önmagamnak
A szívem tiszta, ha gyötör is a kétség
Bevallani azt a legnagyobb merészség
Amit NEM hiszünk, hogy meg ne tagadjanak
2003 04 19
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.